Šport > Kolesarstvo
3943 ogledov

Severni pekel upravičil ime: Padec za padcem

Pierre Barbier Epa
Izjemno težka preizkušnja tokrat še težja.

Dirka Pariz-Roubaix je tokrat povsem upravičila ime, ki so ji ga v preteklosti nadeli kolesarji. Severni pekel s številnimi odseki z granitnimi kockami je bil tokrat še težji zaradi mokrega cestišča in blata. 

Že 118. izvedba prestižne klasike je bila sicer sprva predvidena za 11. april, a je bila prestavljena na 3. oktober zaradi epidemije koronavirusa. Zaradi nje je sicer odpadla tudi preizušnja v letu 2020. 

Zanimanje za eno najprestižnejših enodnevnih dirk je bilo tokrat zato še nekoliko večje, kljub neprijaznemu vremenu so boj kolesarjev za pokal z granitno kocko spremljali številni gledalci. Ti so bili predvsem na odsekih s spolzkimi granitnimi kockami priča številnim padcem, skupilo jo je kar nekaj kolesarjev, med njimi tudi nekdanji zmagovalci preizkušnje Peter Sagan (2018), Greg Van Avermaet (2017) in John Degenkolb (2015).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice