Šport > Kolesarstvo
2694 ogledov

Roglič: "To zmago naredi še bolj posebno!"

Primož Roglič po Emiliji Instagram
Slovenski šampion se je izkazal s prvim mestom na jesenski italijanski klasiki po Emiliji.

Primož Roglič je v zaključku dirke po Emiliji ugnal četverico trdovratnih tekmecev ter zabeležil že 12. zmago v letošnji sezoni.

Na 195 kilometrov dolgi trasi od Casalecchia di Rena do vrha na San Luca nad Bologno je Zasavec še enkrat več pokazal svojo moč in izkoristil odlično delo ekipnih kolegov.

Primož Roglič po Emiliji Po Emiliji Šport Izjemni Roglič odbil napad in razbil tekmece

"To je bila zahtevna dirka. Ves dan smo nadzorovali položaj na cesti, vse moštvo je prispevalo svoj delež," je po slavju dejal Roglič.

"Okoli 40 km pred ciljem smo v ospredje prišli s številnimi močnimi kolesarji. Zagotovo je bilo dobro, da sva bila tam oba z Jonasom (Vingegaardom, op. a.), pred tem pa še Sepp (Kuss, op. a.). Ves čas smo bili v položaju, ki smo si ga želeli. Lahko sem sledil vsem napadom v zaključku, v zadnjih nekaj sto metrih pa sem videl svojo priložnost ter se odločil za napad. Imel sem dobre noge in zabeležil zmago," je za spletno stran moštva Jumbo-Visma pojasnil trikratni zmagovalec Vuelte.

"Spet sem užival ob pogledu na navijače ob vesti, to zmago naredi še toliko bolj posebno. Na ta vzpon imam lepe spomine in presrečen sem, da sem dodal še enega," je dejal Strahoveljčan, ki je tu slavil že pred dvema letoma tako na dirki po Emiliji kot na uvodnem kronometru dirke po Italiji istega leta.

 
Komentarjev 1
  • bigg 21:56 03.oktober 2021.

    Bravo Primož ! Ne glede na čas v letu in obseg dirke si v vsakem trenutku popoln in pripravljen na nove dirke posledično zmage ! Ponos vseh ! Celo leto dokazuješ kaj se lahko doseže, če si profesionalen !