Šport
25116 ogledov

Kar je Roglič storil v cilju, je vredno vsega spoštovanja

primož roglič Profimedia
Primož Roglič se na cestni dirki svetovnega prvenstva ni uspel vmešati v boj za najvišja mesta.

Naslov svetovnega prvaka na cestni dirki je ubranil Francoz Julian Alaphilippe, ki je na 268,3 kilometra dolgi razgibani trasi premagal na koncu drugega Nizozemca Dylana van Baarleja in tretjega Danca Michaela Valgrena.

Najboljši Slovenec je bil Matej Mohorič na 14. mestu. Mohorič je bil dolgo časa v vodilnji skupini, v predzadnjem krogu pa ni več uspel slediti ritmu najboljših.

primož roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
Preostali Slovenci so po hitri in kaotični dirki v zadnji tretjini trase ostali brez boja za najvišja mesta. Med njimi je najvišje posegel Jan Polanc, ki je bil kot drugi najboljši Slovenec 18. (+5:25). Luka Mezgec je bil 30. (+6:27), Tadej Pogačar 37. (+6:27), Primož Roglič pa 48. (+6:31). Jan Tratnik, David Per in Domen Novak so odstopili.

Trikratni zmagovalec dirke po Španiji Roglič je priznal, da se ni najbolje prilagodil specifičnim pogojem dirkanja.

"Vse se je odvijalo zelo hitro, to je bil povsem drugačen način dirkanja kot na Vuelti. Vse skupaj je bilo kot kakšen kriterij (vrsta dirke, op. a.). Še vedno se moram veliko naučiti o takšnih progah, a kot vedno pravim, če nisi zraven, potem nimaš nobenih možnosti," je povedal kolesar Jumbo-Visme in potegnil črto pod slovenske nastope: "Aktivno smo dirkali in imeli smo predstavnika v vodilni skupini. Lahko smo zadovoljni."

Pootem ko je prepeljal ciljno črto, je požrtvovalni Kisovčan ponovno navdušil navijače, katerim je kljub utrujenosti namenil nemalo pozornosti, čeprav bi se lahko mirne vesti odpeljal mimo in se v prvih trenutkih po koncu dirke posvetil samemu sebi.

"Eden izmed peščice kolesarjev, ki so končali dirko SP, se je zapeljal v akreditirano območje, se ustavil, obrnil in prišel nazaj, da bi vsem podpisal avtograme. Kdo ne bi maral Rogle?" se je glasil eden od zapisov na spletu.

Komentarjev 2
  • Igor Jurše 07:50 28.september 2021.

    Pa da ni malce pretirano,da se svet klanja ker je delil avtograme.

  • Avatar pantani
    pantani 15:48 27.september 2021.

    Res je kralj!!!

Sorodne novice