Gorenjska
957 ogledov

Kolesarsko omrežje še naprej raste

MOK
V Mestni občini Kranj so pred kratkim na novo označili kolesarske pasove, v kratkem pa jih bodo tudi na relaciji Primskovo–Britof.

Odsek Poti za krajem, od križišča na Laborah do nadvoza čez Delavski most, v dolžini 600 metrov, ima novo asfaltno prevleko. Ob tem so obnovili tudi talne oznake, med drugim kolesarski pas, in zamenjali dotrajano vertikalno signalizacijo. Strošek obnove je bil približno 90.000 evrov.

Na novo so kolesarske površine pred kratkim označili tudi v Zgornjih Bitnjah ter jih navezali na kolesarsko stezo, ki iz Stražišča do tja vodi ob Škofjeloški cesti. Od Škofjeloške ceste mimo vrtca v Bitnjah do križišča nad tamkajšnjo živilsko trgovino je tako zarisan približno 400 metrov dolg kolesarski pas na vozišču, v nasprotni smeri pa so na vozišču označeni piktogrami kolesa z dvema puščicama v smeri vožnje. To je posebna talna označba za kolesarje, ki se imenuje »sharrow« in pomeni skupno rabo voznega pasu. Na celotnem območju je sicer hitrost vožnje omejena na 30 km/h.

 | Avtor: MOK MOK

Še v tem mesecu bodo zarisali kolesarske pasove tudi na Jezerski cesti, med Primskovim in Britofom, v nadaljevanju pa tudi od Britofa do konca Predoselj.

Komentarjev 1
  • stilist 21:35 27.september 2021.

    Samo ena stvar me zanima. Slika iz Bitenj lepo pokaže idiotizem risanja črt. V eno smer je kolesarska, v drugo ni kolesarske, samo narisano kolo, ker je itak preozka cesta. Moja otroka, ki hodita peš do križišča na avtobus pa ...prikaži več me sprašujeta, kje naj hodita, po kolesarski ali po cesti, Kaj naj jima odgovorim, ker pločnika ni.