Šport > Kolesarstvo
5546 ogledov

Rogličeva Jumbo-Visma razkrila nevsakdanjo okrepitev

Milan Vader Profimedia
Rogličev najnovejši moštveni kolega prihaja iz gorskega kolesarstva.

Nizozemec Milan Vader je novi član kolesarskega moštva Jumbo-Visma, za katerega uspešno dirka tudi slovenski as Primož Roglič. Nizozemski kolektiv je novico o tem objavil pred nekaj dnevi na spletni strani. Petindvajsetletnik, ki sicer prihaja iz gorskega kolesarstva, je z enim najuspešnejših moštev v kolesarstvu podpisal triletno pogodbo.

Nizozemski vsestranski kolesar sicer nikoli ni tekmoval na poklicnih dirkah cestnega kolesarstva. V lanski sezoni je dvakrat stal na odru za zmagovalce na tekmah za svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, letos pa enkrat. Na olimpijskih igrah v Tokiu in na svetovnem prvenstvu v Val di Soleju je obakrat zasedel deseto mesto v olimpijskem krosu.

Milan Vader | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zelo kul bo dirkati za Jumbo-Vismo. Pogovorili smo se o načrtu za naslednjih nekaj let, saj pred tem nisem veliko dirkal na cesti. Vse to je zame novo, medtem ko ima moštvo številne izkušnje na najvišji ravni in mi lahko pomaga, da se razvijem kot športnik. Zelo se veselim tega izziva," je ob podpisu pogodbe dejal Vader.

Moštvo je sicer sporočilo, da bo 25-letnik vsaj na začetku pogodbe deljeno dirkal s cestnimi in gorskimi kolesi, za Nizozemsko pa si želi novi član Jumbo-Visme na OI v Parizu 2024 osvojiti predvsem kolajno v gorskem kolesarstvu.

Milan Vader | Avtor: Profimedia Profimedia

Z deljeno pogodbo v cestnem in v gorskem kolesarstvu med drugimi dirkata tudi Nizozemec Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) in olimpijski prvak v krosu Britanec Tom Pidcock (Ineos Grenadiers), po podobni poti in transformaciji v cestne kolesarje pa so šli tudi takšni zvezdniki, kot so Wout van Aert, Zdenek Štybar...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice