Šport > Kolesarstvo
1105 ogledov

Nova nesreča na prizorišču SP, tokrat avtobus zbil kolesarko

Kolesarjenje Profimedia Številni kolesarji v zadnjih dneh spoznavajo traso v okolici Leuvena. Tokrat se je zgodila nesreča.
V nekaj dneh nova nesreča na svetovnem prvenstvu v Belgij.

Svetovno prvenstvo v kolesarstvu v Flandriji se je pred dnevi začeli s tragedijo, ko je kombi trčil v nekdanjega kolesarja Chrisa Ankerja Sorensena, ki je v Belgijo prišel kot sokomentator danske televizje. Nekdanji zmagovalec etape na Giru in najbolj borbeni kolesar Toura 2012 je umrl.

Chris Anker Sørensen Nesreča Šport Na začetku SP tragedija, smrt kolesarskega asa
Tom Dumoulin Udarec za ekipo Šport Rogličevega zvezdniškega kolega zbil avto, danes operacija

Tik pred prvenstvom je imel bližnje srečanje z avtomobilom tudi nizozemski as Tom Dumoulin, ki je moral na operacijo in je predčasno sklenl sezono, tokrat pa jo je pri ogledu proge skupila avstrijska mladinka Leila Gschwentner. Slednja jo je skupila v trku z avtobusom. Prepeljana je bila v bolnišnico, a na srečo ni v življenjski nevarnosti. Po prvih informacijah naj bi šlo za težjo poškodbo rame, podrobnejše posledice za 17-letno kolesarke pa niso znane.

Nesreča se je zgodila v sredo v mestu Leuven, ko so se tri članice avstrijske reprezentance za dirko mladink spoznavale s 15-kilometerskim krogom okoli mesta, ki ga bo treba prevoziti petkrat. Po poročanju lokalnih medijev naj bi do nesreče prišlo na križišču blizu začrtane trase.

Na twitterju se je pojavil tudi video avtobusa, ki je utrpel poškodbo sprednjega vetrobranskega stekla. Nesrečo je potrdila tudi lokalna policija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice