Šport > Kolesarstvo
29965 ogledov

Sloviti kolesar med dirko besno vpil na motorista, nato pa...

Mark Cavendish Profimedia
Sloviti britanski kolesar n bil zadovoljen.

Mark Cavendish je med etapo dirke po Veliki Britanij besnel zaradi vožnje motorja s televizijsko kamero, ki je po zvezdnikovem mnenju pomagalo njegovemu tekmecu. Kasneje je isto kamero uporabil za pojasnjevanje svoje jeze.

Kolesar z otoka Man, ki je na letošnjem Touru izenačil rekordni dosežek 34 etapnih zmag legendarnega Eddyja Merckxa, je bil član ubežne skupine v šesti etapi. V njej je bil tudi kolesar ekipe DSM Mark Donovan, prisotnost slednjega pa ni bila po godu ostalim ubežnikom, saj je njegova dobra uvrstitev v skupnem seštevku pomenila, da so tudi v glavnini močneje pritiskali na pedala, beg pa tako ni imel pravih možnosti za uspeh.

Tom Dumoulin Udarec za ekipo Šport Rogličevega zvezdniškega kolega zbil avto, danes operacija Julian Alaphilippe Video Šport Kakšen boj: Asa sta po izjemnem sprintu obležala na tleh

Cavendish je tako s pomočjo moštvenega kolega pri ekipi Deceuninck – Quick-Step Tima Declercqa tako skoval taktiko, da bi se znebil neželenega soimenjaka. Declercq je tako pospešil na člu ubežne skupine, Cav najprej n držal priključka in s tem omogočil prvi skupinici, da se je odpeljala naprej. Nato je sledil še njegov skok, ki ga Donovan in Mason Holyman (Israel Start-Up Nation) prav tako nista uspela pokriti.

A tu so napočile težave. Po mnenju Cavendisha je dvojcu zaveterje omogočal televizijski motor. "Pomagaš jima. Kaj je narobe s tabo?" je po nekaj jeznih zamahih z roko na motorista in kamermana vpil nekdanji svetovni prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice