Šport
37176 ogledov

Slovensko kolesarstvo žaluje: Ostal je pozitiven do konca

matej marin Facebook
Mnogo prezgodaj je odšel nekdanji slovenski profesionalni kolesar Matej Marin, ki je leta 2013 nastopil tudi na svetovnem prvenstvu.

Kolesarski svet je zavit v črno ob smrti komaj 41-letnega Mateja Marina, nekdanjega slovenskega kolesarja in dolgoletnega člana kolesarskega kluba Perutnina Ptuj (2003-2011), ki je v zadnjih letih kariere vozil tudi za avstrijsko moštvo Felbermayr–Simplon Wles (2012-2015).

Marin je v kolesarskem svetu pustil velik pečat. V letih 2003 in 2004 je osvojil drugo mesto na dirki po Srbiji, leta 2006 je slavil etapno zmago na Alpes Isère Tour, tri oziroma štiri leta kasneje pa je ugnal vso konkurenco na Tour of Vojvodina I in Banja Luka–Belgrade II. Med vrhunce prištevamo še prvo mesto na Grand Prix Sarajevo leta 2014 in tretje na enodnevni dirki Croatia–Slovenia istega leta.

Športni direktor ekipe MebloJogi Proconcrete Robi Jenko se je od prijatelja poslovil s čustvenim zapisom: "Medtem, ko je slovenska kolesarska javnost spremljala zadnjo etapo v borbi za rdečo majico, je svojo zadnjo bitko, zadnjo etapo, daleč proč od kolesarskih dirk in žarometov, vozil Matej Marin. Slovenski kolesarski svet je po hudem boju z zahrbtno boleznijo dokončno zapustil in zavil v črno. Oseba, ki je vedno napolnila prostor s pozitivno energijo. Človek, ki si ga vedno razveselil, ko si ga srečal na dirki, treningu ali kjerkoli drugje. Oseba, ki kolesarske družine ni zapustil, ko je stopil s tekmovalnega kolesa. Ostal je v športu in mu nesebično vračal. Vedno je dajal svoj maksimum za sotekmovalce. Ni mu bilo problema biti cel dan na firungi, za druge! Kasneje mu ni bilo problem dajati vse za svoje varovance. Entuzijast z velikim srcem. Ostal je pozitiven, do samega konca. Zadnji pogovori niso bili objokavanje ampak obuditev vseh skupnih spominov. Začinjeni s smehom in dobro voljo. Ko sem včeraj prebiral tvoje intervjuje, si ob koncu kariere dejal, da je vse za nekaj dobro. Tokrat ne najdem stvari, ki bi to potrjevala.

Prezgodaj. Mnogo prezgodaj. A ti vseeno verjamem. Počivaj u miru!

Pogrešali te bomo!"

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:00 09.september 2021.

    R.I.P

Sorodne novice