Šport > Kolesarstvo
18992 ogledov

Kakšen boj: Asa sta po izjemnem sprintu obležala na tleh

Julian Alaphilippe Profimedia
Svetovni prvak ni uspel ugnati moštvenega kolega Primoža Rogliča.

Wout van Aert, kolesar ekipe Jumbo-Visma, ki je pred dnevi s Primožem Rogličem slavila skupno zmago na Vuelti, je dobil četrto etapo dirke po Veliki Britaniji. 

Etapa je bila zelo zahtevna, dolga je bila 210 kilometrov, kolesarj pa so premagali 3.000 metrov višinske razlike, za konec pa je van Aerta čakal še zahteven sprinterski obračun v klanec s svetovnim prvakom Julianom Alaphilippom. Belgijec je bil na koncu le za las hitrejši od Francoza, oba kolesarja pa sta ciljno črto prečkala z zadnjimi močmi.

Van Aert, ki je prevzel tudi vodstvo v skupn razvrstitvi, je tako obležal na tleh, nič kaj veliko bolje pa se ni godilo tudi Alaphilippu. TA je še uspel čestitati velikemu tekmecu, nato pa tudi sam izmučen obsedel na tleh.

To je bila druga etapna zmaga van Aerta na britanski dirki in njegova deseta zmaga v sezoni. Jumbo-Visma jih je skupno zbrala že 35.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice