Šport > Kolesarstvo
3309 ogledov

Tako so slavili pri Rogliču doma

Primož Roglič Vuelta 2021 navijači Kisovec Facebook
V Kisovcu in Zagorju so bučno in slikovito pozdravili nov uspeh rojaka.

V nedeljo zvečer se je 76. izvedba dirke po Španiji končala s tretjim zaporednim uspehom Primoža Rogliča. Rdečo majico je suvereno ubranil z zmago na sklepnem kronometru in utrdil šampionski status.

Roglič domuje v manjši vasici Strahovlje, tik nad Kisovcem. Slednji leži poleg Zagorja, ki je središče nekoč močne rudarske in industrijske občine. In tam vsak Rogličev mejnik obeležijo, kot se spodobi.

V časih Rogličevega dirkanja na Touru, Giru ali Vuelti, se središče mesta z zastavicami in drugimi obeležji obarva v rumeno, rožnato ali rdečo, kadar lokalni junak pač uživa status vodilnega na eni od tritedenskih dirk. Vedno mu pripravijo tudi množicen sprejem, kjer ga lahko pozdravijo domači navijači.

miguel angel lopez Ni opravičila Šport Mas brez komentarja na Lópeza, usoda zvezdnika na nitki

V nedeljo zvečer so si športni navdušenci v Kisovcu dali duška. Videti je bilo moč ognjemet, slišati skandiranje, večer pa so, v čast zmagovalca Vuelte, obarvale rdeče bakle.

Rdeča je prikladna tudi iz drugih razlogov. Osnovna barva domačega nogometnega kluba Svoboda Kisovec, ki se udejstvuje od leta 1932, je namreč rdeča. Prav v soboto je bil v okviru Regionalne Ljubljanske lige odigran občinski derbi med Svobodo in (prav tako delno rdečim) Zagorjem, ki so ga dobili gostje (0:2).

Obenem so zasavski konci v nekaterih krogih, zaradi pestre politične preteklosti, še vedno znani kot "rdeči revirji". Zdaj imajo v Kisovcu še "rdečega Rogliča" ...

Primož Roglič Spletni hit Šport Roglič izzval krohot z (ne)znanjem španščine
Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:59 06.september 2021.

    Uspehi naši športnikov so ena redkih stvari, ko se jih v tej bedni Slo sploh še lahko veselimo.

Sorodne novice