Šport > Kolesarstvo
2314 ogledov

Mohorič "na zidu" pod kapelico razbil tekmece

Matej Mohorič dirka po Beneluksu Reševalni pas/Twitter
Slovenski kolesar je prišel do 15. zmage v karieri, četrte letos.

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je dobil zadnjo etapo dirke po Beneluksu, ki spada v svetovno serijo. Skupno jo je končal na drugem mestu, potem ko je njegov moštveni kolega, Italijan Sonny Colbrelli v zadnji etapi od Namurja do Geraardsbergna (177,9 km) zadržal 40 sekund naskoka.

To je bil popoln konec tedna za ekipo Bahrain Victorious, potem ko je Colbrelli dobil sobotno etapo pred Mohoričem, danes pa sta se oba zamenjala na vrhu razpredelnice. V skupnem seštevku vseeno ni prišlo do spremembe, saj je Italijan danes ciljno črto prečkal 11 sekund za Slovencem in ohranil večji del naskoka. Najbližje dvojcu Bahrain Victoriousa je bil na koncu Belgijec Victor Campenaerts (Qhubeka NextHash).

Miguel Angel Lopez Nekaj ur kasneje Šport Superman spregovoril o svojem odstopu

Mohorič se je v zadnji tretjini etape, tako kot dan prej, znova znašel v skupini ubežnikov, potem ko je njegova ekipa Bahrain Victorious vnovič razdelila strategijo in Colbrellija zadržala v glavnini. Četudi je skupina v ospredju dobro sodelovala, jih je glavnina ujela pred zadnjim krogom v okolici Geraardsbergna, kjer kolesarji tekmujejo tudi v spomladanskem delu klasik z granitnimi kockami.

Mohorič je na "zidu" do kapelice nad Geraardsbergnom znova napadel in razbil skupino najboljših. Odpeljal se je ostalim, si nabral prednost 30 sekund in zanesljivo slavil 15. zmago v karieri, od tega četrto letos.

Pred današnjim uspehom je Mohorič postal državni prvak na cestni dirki, nato pa je dobil še dve etapi na dirki po Franciji. Pred tremi leti je sicer že osvojil dirko po Beneluksu, ki se je takrat imenovala BinckBank Tour. Tokrat mu je nekaj malega zmanjkalo, bil pa je del daleč najbolj prepričljive ekipe na dirki. 

"Morda sem bil danes res najmočnejši, sicer pa je bil skupno močnejši Sonny Colbrelli. Vedeli smo, da dobro delujemo kot ekipa, zato smo tokrat karte razdelili malce drugače. Nismo želeli zgolj braniti njegove prednosti v skupnem seštevku. Želeli smo izzvati ostale, da bi napadli, sam bi jim sledil, ostali pa bi morali pokrivati napade, ne da bi Sonny izgubljal preveč moči. Načrt smo izpeljali do potankosti," je analitično po koncu dirke razlagal 26-letnik iz Podblice.

Ko se je znebil tekmecev, ni več pogledoval nazaj. "Ko je prvič napadel Asgreen, sem le sledil napadu, saj bi sicer morali opravljati preveč dela v skupini. Če se ne bi znašel v napadu, v zadnjem krogu zagotovo ne bi pritiskal na vso moč in bi pomagal Sonnyju obdržati majico vodilne. Tako pa se je vse izteklo sijajno," je še dodal državni prvak.

Dirka po Beneluksu, skupni seštevek:

1. Sonny Colbrelli (Ita/Bahrain Victorious)         24:14:29
2. Matej Mohorič (Slo/Bahrain Victorious)             + 0:29
3. Victor Campenaerts (Bel/Qhubeka NextHash)            1:14
4. Tim Wellens (Bel/Lotto Soudal)                       1:26
5. Stefan Küng (Švi/Groupama-FDJ)                       1:28
6. Luke Durbridge (Avs/BikeExchange)                    1:30
7. Jasper Stuyven (Bel/Trek-Segafredo)                  1:37
8. Tiesj Benoot (Bel/Team DSM)                          1:54
9. Tom Dumoulin (Niz/Jumbo-Visma)                       1:55
10. Mike Teunissen (Niz/Jumbo-Visma)                    2:01
...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice