Šport > Kolesarstvo
1393 ogledov

Že danes bi lahko padla odločitev o zmagovalcu

Epa
Pred kolesarji na španskem krogu je samo še pet etap.

Ena od ključnih etap za končni razplet dirke po Španiji bo današnja 17 preizkušnja, v kateri se bodo tekmovalci spoprijeli s tremi zahtevnimi vzponi.

Najprej kolesarje čaka Alto de Hortiguera, 5,3-kilometrski vzpon s povprečnim naklonom 4,7%. Sledi Collada Llomena s 7,6 kilometrov dolgim vzponom s povprečjem 9,3% in odseki s 14% naklonom, za konec pa pride na vrsto še 12,5-kilometrski vzpon na Lagos de Covadonga, ki vključuje dele z 18% naklonom.

V skupni razvrstitvi ima Norvežan Odd Christian Eiking 54 sekund prednosti pred Francozom Guillaumom Martinom in minuto ter 36 sekund pred Primožem Rogličem.

Primož Roglič Vuelta Je tega treba? Šport Roglič razjezil Špance, kritike dežujejo: "Ne igraj se!"

Po izjemno zahtevni današnji etapi je v četrtek na sporedu še kraljevska etapa z novimi tremi vzponi in zaključkom na Alto D'El Gamoniteiru, ki so ga organizatorji poimenovali dragulj 76. dirke po Španiji. Gre za 15-kilometrski vzpon s povprečnim desetodstotnim naklonom. Pred tem bodo morali udeleženci prečkali San Lorenzo (9,9 km, 8,6%), La Cobertorio (7,9 km, 8,6%) in El Cordal (12,2 km, 3,8%).

Dirka po Španiji se bo končala v nedeljo - pred tem udeležence čakata še dve relativno gorski etapi, a manj zahtevni kot prejšnji dve - s 33,7 kilometrov dolgim kronometrom. Prva polovica je stalni vzpon, sledi nekaj kilometrov spusta, nato pa tehnično izpeljan zaključek z naklonom, ki bi moral ustrezati slovenskemu zvezdniku in prvemu favoritu zadnjega tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.