Šport > Kolesarstvo
50189 ogledov

Kolesarski strokovnjak: "Ogromno je razlogov, da dvomimo v Rogličevo zmago!"

Primož Roglič Epa
"Ni konec, dokler debela gospa ne zapoje," pravi kolesarski strokovnjak, ki v prebujenju Egana Bernala ter pogumnih poizkusih Adama Yatesa in Miguela Angela Lopeza vid zgolj nekatere izmed razlogov, zakaj bi Primož Roglič lahko izgubil letošnjo Vuelto.

Če pogledamo skupni vrstni red kolesarjev po drugem dnevu počitka na Dirki po Španiji, bi si mnogi mislili, da je glede na predstave v prvih dveh tednih dirka že odločena in da je Primož Roglič na poti, da šele kot tretji kolesar v zgodovini trikrat zapored dobi slovito Vuelto.

Slovenec je namreč na tretjem mestu, zaostaja pa zgolj za dvema kolesarjema, ki sta si prednost privozila z enim izmed uspešnih begov ter od katerih se ne pričakuje, da bosta konkurenčna najboljšim kolesarjem sveta v prihajajočih brutalnih etapah v asturijskih gorah.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Pred vsemi ostalimi glavnimi favoriti pa ima Roglič že kar lepo prednost, še posebej če vzamemo v zakup, da se dirka v nedeljo zaključi s 33,8-kilometerskim kronometrom, kjer bi moral biti aktualni olimpijski prvak v vožnji na čas prepričljivo boljši od najnevarnejših tekmecev.

Za Rogličem, ki za vodilnim Oddom Christianom Eikingom zaostaja za minuto in 36 sekund, so po vrsti uvrščeni Španec Enric Mas (+2:11), Kolumbijec Miguel Angel Lopez (+3:04), Avstralec Jack Haig (+3:35), še en Kolumbijec Egan Bernal (+4:21) ter Britanec Adam Yates (+4:34), kateri so vsi po vrsti dosti slabši kronometristi or Slovenca in bi si morali pred zadnjo etapo privoziti lepo prednost, če bi želeli razmišljati o skupnem slavju.

Toda novinar Eurosporta Tom Owen je mnenja, da smo bili v drugem tednu dirkanja priča mnogim znakom, ki kažejo na to, da bi se v tretjem tednu vse skupaj lahko še kako premešalo: "Ogromno je razlogov, da dvomimo v Rogličevo tretjo zaporedno zmago..."

Adam Yates | Avtor: Epa Epa

"Najprej je tu napad Adama Yatesa na poslednji etapi. Na cilju je Yates uspel ukrasti kakšnih 15 sekund svojim največjim rivalom. To vsekakor ni izguba, zaradi katere bi moral Roglič paničariti, je pa vsekakor zelo vzpodbuden znak, da je v ekipi Ineosa še vedno veliko življenja."

"In če smo že pri britanski ekipi, je tu še Egan Bernal, ki se počuti čedalje bolje po neprepričljivih dosedanjih predstavah. Do sedaj so njegove predstave temeljile zgolj na njegovi odločnosti, da se kljub slabemu počutju drži zadka Rogliča in ostalih konkurentov. Vse skupaj je bilo daleč od Bernalovih predstav na letošnjem Giru, ko je napadel ob vsaki dani priložnosti. Če verjamemo njegovim besedam, da se počuti bolje ter da je tempiral formo za poslednji teden dirke, bi lahko videli ponovno takšne vožnje. Vsaj upam na to."

Egan Bernal | Avtor: Epa Epa

"Videli smo tudi nekaj pozitivnih znakov iz ekipe Movistar. Miguel Angel Lopez je uspel z napadom pridobiti nekaj sekund. Ponovno ni bila to velika izguba za Rogliča, toda novo opozorilo, da sta drugi dve najmočnejši ekipi za Jumbo-Vismo še kako živi ter da bosta izkoristili vsako priložnost, da Rogliču ukradeta sekunde."

"In potem je tu še človek, ki trenutno zaseda prvo mesto v skupnem seštevku. Odd Christian Eiking je močnejši iz etape v etapo in kljub temu da se šali, da več ne ve, koliko dni je že v rdečem, so bile predstave njega in njegove ekipe Intermarche Wanty Groupe Gobert ta vikend zelo prepričljive."

Odd Christian Eiking | Avtor: Epa Epa

"Nadzorovali so bege, skupino glavnih favoritov so pripeljali do cilja, ne da bi jih zlomili pozni solo napadi nekaterih favoritov. Sicer si je še vedno težko predstavljati, da bi lahko Eiking zadržal rdečo majico po sredinem vzponu na Cavadongo... Toda večina tudi ni pričakovala, da bo po minulem vikendu še vedno v vodstvu. Toda poglejte ga! Še vedno vodi za 54 sekund pred Guillaumom Martinom ter minuto in 36 sekundami pred Primožem Rogličem!"

Komentarjev 7
  • Janez Mušič 07:59 08.september 2021.

    Ta članek sem bral že pred pred tednom dni. Popolnoma enak

  • Simon Škvarč 20:08 01.september 2021.

    Kdo pa je ta strokovnjak? Odlazek? Banda protislovenska!

  • matermila 17:12 01.september 2021.

    A "strokovnjak" gleda dirko al kar na pamet?Danes jim je Rogla pokazal kako se goni bicikl.

Sorodne novice