Šport > Kolesarstvo
4079 ogledov

Roglič po epskem vzponu: "Ponavadi sem dober ..."

Primož Roglič Vuelta Epa
Razgibana 11. etapa dirke po Španiji se je končala po slovenskih željah.

Primož Roglič je imel v sklepnem vzponu na Valdepeñas de Jaén v obračunu največjih favoritov Vuelte največ moči in je prišel do druge etapne zmage na letošnji španski pentlji.

V skupnem seštevku je Zasavec ostal na tretjem mestu, a je pridobil nekaj sekund v primerjavi z najnevarnejšimi tekmeci za rdečo majico.

Primož Roglič Vuelta Video Šport To je moralo boleti: Roglič po etapi bril norce iz Bernala!

"Napet boj, bili smo si blizu. Še ena težka etapa, sicer kratka, a v veliki vročini. Trpel sem, a sem imel v nogah na srečo dovolj za zmago. Vedno je lepo zmagati, nikoli ne veš, kdaj ti bo to uspelo naslednjič, če ti sploh bo," je po etapi predstavnikom dirke dejal zmagovalec Vuelte v letih 2019 in 2020.

Zadnji kilometer je bil zares peklenski in še enkrat več je imel slovenski kolesar boljše noge od ostalih. Kot že nekajkrat doslej.

"Všeč mi je bil zadnji vzpon, na takih sem ponavadi dober, tudi danes sem bil dovolj, da sem zmagal, čeprav je bil tudi Enric zelo močan. A na koncu sem imel vendarle nekaj več od njega," je organizatorjem dejal Zasavec.

Primož Roglič Vuelta Video Šport Močno, močneje, Roglič: v "peklu" razbil tekmece!

Četrtkova 12. etapa je brez zaključnega vzpona in bo več možnosti ponujala ubežnikom, favoriti pa naj bi po 175 kilometrih v cilj v Córdobi prišli skupaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice