Šport > Kolesarstvo
2761 ogledov

Movistarjeva kolesarja razkrila taktiko, kako bosta premagala Rogliča

Movistar Epa
Kolesarja ekipe Movistar, ki sta trenutno najbolj nevarna Rogliču v skupnem seštevku, sta se strinjala, da je ključ do zmage nad Rogličem v ekipnem delu.

Morda res na Dirki po Španiji trenutno vodi Norvežan Odd Christian Eiking, toda glavna tema med vsemi kolesarji, ki ciljajo na skupno zmago, je le, kako premagati Primoža Rogliča.

Slovenec sicer na tretjem mestu zaostaja za 2:17 za Norvežanom in 1:19 za Guillaumom Martinom, toda nihče ne dvomi, da bo dvakratni zaporedni zmagovalec Vuelte v gorah z lahkoto opravil z omenjenim parom. Roglič bo tako še tretjo sezono zapored tisti kolesar, katerega bo morala konkurenca premagati, če si želi skupne zmage.

Movistar | Avtor: Epa Epa

In redko kdo si je želi bolj, kot dvojec iz Movistarja, Enric Mas in Miguel Angel Lopez, ki sta v preteklosti dirko že končala na drugem in tretjem mestu, kateri (z vsem spoštovanjem do Eikinga in Martina) med največjimi favoriti zasedata tudi trenutno.

Toda par iz izjemno močne španske ekipe si tokrat želi storiti še korak naprej ter tudi dobiti skupni seštevek. "Oba imava zelo lepe možnosti, pred nami pa je še veliko dirkanja," je bil optimističen Lopez, ki na petem mestu za tretjim Rogličem zaostaja za minuto in 21 sekund.

Kolumbijec, ki je v preteklosti že znal poraziti Rogliča (spomnimo se samo kraljevske etape na lanskem Touru, ko je Lopez prizadejal hud udarec tako Rogliču, kot Tadeju Pogačarju) je prepričan, da pozna edini recept, kako lahko na letošnji dirki premagajo na videz nepremagljivega Slovenca.

Movistar | Avtor: Epa Epa

"Ključno je, da z Masom dirkava kot ekipa. Tako bova zagotovo imela dosti lepše možnosti, kot če se Primoža loti vsak posamezno. Skozi prvi teden smo se prebili zelo dobro, edino nekoliko večjo razliko je proti meni Primož ustvaril v nedeljo, ko je bil zaključek takšen, ki je omogočal resnično ključne razlike. Videli bomo, kako bo šlo vse skupaj naprej," je bil samozavesten Kolumbijec, ki si je večji del zaostanka privozil na nedeljski etapi, ko je za Rogličem zaostal za 39 ter za moštvenim kolegom Masom 38 sekund.

Sicer pa je slovenski zvezdnik proti Lopezu, ki resnično za dvojcem Roglič-Mas deluje kot najmočnejši kolesar dirke, razliko zgradil predvsem s pomočjo odličnega kronometra ter bonusnih sekund, medtem ko mu je Kolumbijec na vzponih kar solidno sledil.

Po besedah Lopeza naj bi bil prav moštveni duh glavni razlog, zakaj na nedeljski gorski etapi ni želel loviti Rogliča in Masa, saj bi s tem v lovu na moštvenega kolega pomagal Adamu Yatesu ter Jacku Haigu, ki sta bila v Kolumbijčevi skupini: "Nisem se želel podati za njim, delovati moramo kot moštvo. To je edini način, da si priborimo rdečo majico!"

Movistar | Avtor: Epa Epa

Mas se je strinjal s sotekmovalcem, da je ekipno delo ključ do zmage nad Rogličem, obenem pa je poudaril, da ne verjame v teorije, da Roglič v zadnjem tednu tritedenskih dirk popusti ter da se prava priložnost skriva šele v samem zaključku dirke.

"Seveda lahko upamo, da se bo to zgodilo, toda vsakdo ima lahko slab dan v poslednjem tednu, ne zgolj Primož. Ko vsi govorite o 'slabem dnevu', ko je leta 2020 izgubil Tour na odločilnem kronometru, naj vas opomnem, da tisto sploh ni bil slab dan. Končal je na petem mestu in me premagal za celo minuto," je pojasnil Mas.

Movistar | Avtor: Epa Epa

"Sam sem mnenja, da bo v tretjem tednu še močnejši, da bomo takrat šele videli njegove najboljše predstave, toda tudi sam sem v najboljši formi svoje kariere. Nikoli še nisem po prvem dnevu počitka zasedal drugo mesto na katerem izmed Grand Tourov. Mislim, da sem bil leta 2019 na Touru četrti, pa sem potem vse skupaj z***al. Tokrat je drugače, tokrat sem v odlični formi," je pojasnil kolesar, ki je za konec ponovno poudaril, kaj je edina možnost za zmago nad Primožem.

"Če želimo premagati Primoža, moramo izkoristiti naju oba. Izvleči moramo največ tudi iz odlične forme Miguela Angela!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice