Šport > Kolesarstvo
49727 ogledov

Bernal celemu svetu razkril, kako namerava zlomiti Rogliča

Primož Roglič in Egan Bernal Reševalni pas/Twitter
Na letošnji Vuelti se z 9. etapo kolesarjem ponuja prva prava priložnost za napad na Primoža Rogliča, toda Egan Bernal ima drugačno taktiko...

Egan Bernal je po vseh napovedih pred začetkom Dirke po Španiji veljal za največjega in najtežjega rivala našega Primoža Rogliča in ves svet je z nestrpnostjo pričakoval njun epski obračun na eni izmed treh največjih dirk na svetu.

Toda Kolumbijec, ki v skupnem seštevku na 6. mestu za Slovencem zaostaja za 41 sekund, zaenkrat še ni pokazal forme, kot ga je krasila v preteklosti, ko je dobil Tour in Giro.

Kolesar Ineosa je tako celo presenetil mnoge novinarje, ko je prikolesaril v cilj 8., popolnoma ravninske etape ter med oblačenjem bele majice za najboljšega mladega kolesarja ves navdušen priznal: "Še en dan manj..."

Primož Roglič in Egan Bernal | Avtor: Epa Epa

Kolesarski svet, ki je tako nestrpno pričakoval spopad med zvezdnikoma Ineosa in Jumbo-Visme je tako v nejeveri opazoval, kako se Kolumbijec veseli, da je brez pretresov prestal še eno etapo ter da je tako še en dan bližje cilju.

Je Bernal resnično tako slabo pripravljen, da si želi zgolj zadržati solidno uvrstitev v skupnem seštevku ter pripeljati zgolj belo majico do Madrida? Kaj ga torej čaka v nedeljo, ko se bodo kolesarji udarili na do zdaj daleč najtežji etapi letošnje Vuelte, ko jih bo za zaključek pričakal celo prvi izmed letošnjih "especial" klancev (najtežje kategorije), Alto de Velefique?

Toda daleč od tega, da bi izjemni Kolumbijec vrgel puško v koruzo. V pogovoru za Cyclingnews je namreč razkril, da pri svojem odštevanju ne odšteva dni do Madrida, pač pa dni do poslednjih osmih etap, saj takrat šele namerava napasti Rogliča.

Primož Roglič in Egan Bernal | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Bernal je priznal, da mu je cilj, da v nedeljo zgolj ne izgubi nič časa proti Rogliču, saj je njegova strategija, da se v prvih dveh tednih zgolj dostojno upira izjemnemu Slovencu, medtem ko pripravlja napad v brutalnih poslednjih osmih etapah, izmed katerih so kar štiri gorske.

Eden izmed treh kapetanov Ineosa (ob Adamu Yatesu in Richardu Carapazu) je tudi priznal, da si želi zgolj preživeti Alto de Velefique, saj je tempiral formo, da bo najboljši v zaključku dirke: "Videli bomo, kako močne noge bom imel jutri. Vesel bom, če zgolj ne izgubim časa," je tako po sobotni etapi razkril Bernal. 

Slednji si je zaenkrat privozil 41 sekund zaostanka za Rogličem, a je ob tem potrebno poudariti, da se oba favorita zaenkrat še nista udarila v pravih gorah, saj si je naš šampion prednost v prvem tednu zgradil preko kronometra ter bonusnih sekund v cilju.

Ves športni svet tako še naprej z nestrpnostjo pričakuje pravi gorski spopad teh dveh velikanov kolesarstva...

Komentarjev 2
  • matermila 06:21 23.avgust 2021.

    Bernal,ne hvali dneva pred večerom.Včeraj si dobil dozo 1 minute in to ni zadnja.

  • smoljo 18:01 22.avgust 2021.

    Danes mu je ùsla cela minuta plus

Sorodne novice