Šport > Kolesarstvo
8162 ogledov

Roglič o današnjem nastopu: "Morda se vidi, da nam ni bilo mar ..."

Primož Roglič Epa
Roglič je prepustil rdečo majico, etapo in skupno vodstvo Estoncu Taaramäeju.

Estonec Rein Taaramäe (Wanty Intermarche) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Španiji od Santo Domingo de Silosa do vrha na Picon Blancu (202,8 km) in novi vodilni v lovu na rdečo majico. Na današnji etapi jo je sicer nosil slovenski as Primož Roglič, ki je z ekipo prepustil skupno vodstvo, a na zadnjem vzponu ves čas zanesljivo nadziral tekmece.

Estonec je bil pred današnjo etapo 1:28 minute za Rogličem v skupnem seštevku in tako prevzel rdečo majico vodilnega. Slovenski as je namreč v cilj prišel kot sedmi z 1:48 minute za etapnim zmagovalcem. Zaradi bonusnih sekund Estonca v skupnem seštevku za rdečo majico tako zaostaja pol minute.

"Prva misel je vedno preživeti zahteven klanec. Šlo je kar v redu. Na zadnjih nekaj dirkah nisem imel ravno najboljših izkušenj z vzponi, ampak danes sem se dobro počutil in sem optimističen pred nadaljevanjem. Vesel sem. Lepo je videti, da lahko ob dobrih predstavah na kronometrih še vedno dobro peljem tudi v klanec," je po dirki za kolesarski medij GCN dejal Roglič.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Po dveh vročih dneh na asfaltu je bilo na Picon Blancu okoli 10 stopinj Celzija ob močnem vetru v prsi v zaključku. "Bilo je kar vetrovno, po včerajšnjem dnevu je tu prava zima, čeprav je okoli 10 stopinj," je dodal nasmejani slovenski as. Zadovoljen je bil tudi z dejstvom, da je prepustil rdečo majico.

"Morda se vidi, da nam ni bilo mar, ampak naši fantje so bili večino časa v ospredju. Opravili so dobro delo, položaj, v katerem nimamo več rdeče majice, pa je za nas kljub vsemu dober," je še zaključil.

Majico bo v četrti etapi nosil Taaramäe, ki se je tega dejstva zelo razveselil. "To je velika stvar, star sem 34 let in nimam več veliko časa, da storim kaj velikega. Dobil sem etapo na Vuelti, Giru, ampak sanjal sem majico vodilnega na tritedenskih dirkah, zato bom zdaj užival v teh občutkih vsaj kakšno etapo ali dve. Na Giru mi je letos zmanjkalo nekaj malega, tukaj pa mi je uspelo," je po etapi organizatorjem Vuelte dejal Estonec.

Rein Taaramäe | Avtor: Epa Epa

"Pričakoval sem tak razplet, saj sem v dobri formi, v avtu pa imamo pametnega športnega direktorja, ki je napovedal takšen razplet oziroma da se bomo danes borili za etapno zmago. Vprašanje je bilo le, ali nas bo ujela glavnina. Ko smo videli, da se to ne bo zgodilo, sem moral biti le potrpežljiv in se znebiti mojih najbližjih tekmecev," je še dodal zmagovalec etape.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice