Šport > Kolesarstvo
78583 ogledov

Ko je videl, kaj mu je storil Roglič, se mu je zlomilo srce

aranburu Print Screen
Španski kolesar je bil vse do nastopa Primoža Rogliča, zadnjega kolesarja na startni vrsti, na pragu kariernega uspeha.

Mladi španski kolesar Alex Aranburu (Astana-Premier Tech) se je kljub odlični vožnji moral zadovoljiti z drugim mestom na 7,1 kilometrskem prologu v 76. izvedbo dirke po Španiji.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič pometel s konkurenco že v prvi etapi, na stopničkah tudi Tratnik!

Petindvajsetletnik, ki je nastopil 82. po vrsti od 184. tekmovalcev, je kot po tekočem traku premagoval vse kolesarje za njim, po dveh urah razmeroma neudobnega sedenja na "vročem sedežu" pa mu je zmago odrekel zadnji kolesar na startu, dvakratni branilec naslova na Vuelti Primož Roglič (Jumbo-Visma).

Aranburu je tudi z drugim mestom dosegel svojo najboljšo uvrstitev v vožnji na čas, v preteklih 26. poskusih ni bil nikoli boljši kot deveti.

Primož Roglič Odčital lekcijo Šport Roglič navdušil legendo: "To je mentaliteta šampiona"

"Seveda sem malce razočaran, ker sem bil tako blizu etapni zmagi, a če smo iskreni, je bil Primož Roglič velik favorit. Odpeljal sem dober kronometer in lahko rečem, da sem zelo užival. Rad imam kratke in eksplozivne dirke. Poskušal sem se čim bolje odrezati na vzponu in v zaključnem delu, ki je bil po mojem ključen za dober rezultat. V zadnjih kilometrih je bilo težko vzdrževati visok tempo, vendar mi je uspelo. Postavil sem najhitrejši čas. Dolgo sem moral čakati v vročem sedežu, na koncu pa za las ostal brez zmage. Kljub temu sem ponosen na svoj dosežek," je povedal španski kolesar.

Aranburu je v zaključku Rogličeve vožnje nervozno pogledoval na uro, kmalu zatem pa so se njegove sanje sesule v prah. Razočaranje je poskušal zakriti s kislim nasmeškom, a je bilo zelo očitno, da ima drugo mesto zanj grenak priokus. "Če ustaviš posnetek v pravem trenutku, se točno vidi, kdaj se mu je zlomilo srce," je v komentarjih na Twitterju zapisal eden od Špančevih simpatizerjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice