Šport > Kolesarstvo
8378 ogledov

Roglič navdušil legendo: "To je mentaliteta šampiona"

Primož Roglič Epa
Dvakratni branilec naslova na Vuelti Primož Roglič je že na uvodni etapi odčital lekcijo vsem konkurentom.

Olimpijski prvak v vožnji na čas Primož Roglič (Jumbo-Visma) je postal zmagovalec uvodnega kronometra 76. izvedbe dirke po Španiji in se tako že po prvi etapi odel v rdečo majico vodilnega v skupni razvrstitvi.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič pometel s konkurenco že v prvi etapi, na stopničkah tudi Tratnik!

Slovenski as, resen kandidat za tretjega kolesarja v zgodovini, ki bi trikrat zaporedni slavil na Vuelti, je za šest sekund premagal dolgo časa vodilnega kolesarja Astane Alexa Aranburuja, še dve sekundi več je na tretjem mestu zaostal Jan Tratnik (Bahrain Victorious).

Črto pod Rogličev uvodni nastop je v studijskem delu televizijskega prenosa na Eurosportu potegnil nekdanji vrhunski kolesar in poznavalec Sean Kelly.

"Ko zmaguješ, so pričakovanja pred uvodnim kronometrom vedno zelo nervozna. To poskušaš odmisliti in na cesti narediti tisto, kar je potrebno, da osvojiš kronometer. Občutek po tem je zelo dober. Nekateri tega ne pokažejo navzven, a v notranjosti jih prevevajo čudoviti občutki, predvsem zaradi vloženega truda, kot tudi preteklih razočaranj, ki jih v primeru Rogliča ni bilo malo. Vrnitev v hotel skupaj z ekipo in ostalim osebjem, to so res posebni občutki," je razpoloženje slovenskega šampiona poskušal orisati Kelly.

"Prvi kronometer, šel je na vso moč, ker to je mentaliteta šampiona. Na dirki je te fante nemogoče zadržati. Dirkajo s polnim plinom. Prisotnega je tudi nekaj tveganja, vendar pazijo, da ne pretiravajo," je uvodno dogajanje povzel legendarni Irec.

"Noro, a?"

Primož Roglič po 1. etapi

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.