Šport > Kolesarstvo
19061 ogledov

Roglič že po prvi etapi v rdečem?

primož roglič Epa
Danes se bo z uvodnim kronometrom v Burgosu začela 76. dirka po Španiji.

Na dirki po Španiji bo kot glavni favorit za skupno zmago nastopil slovenski as Primož Roglič. Ob njem bodo na startu še trije slovenski kolesarji, in sicer Jan Tratnik, Luka Mezgec ter Jan Polanc.

Enaintridesetletni Roglič je zmagovalec zadnjih dveh izdaj dirke po Španiji. Že uvodna preizkušnja v Burgosu (7,1 km) pa mu bo pisana na kožo. Uvodna vožnja na čas se bo začela s krajšim, 2,5 km dolgim vzponom, kar bi lahko ustrezalo Rogliču, olimpijskemu prvaku v tej disciplini.

Primož Roglič Jasno sporočilo Šport Roglič brez dlake na jeziku: "Neumno je razmišljati o tem"

primož roglič | Avtor: Epa Epa
Največji tekmec na letošnji Vuelti bi Rogliču utegnil biti zmagovalec dirke po Italiji, Kolumbijec Egan Bernal. Med glavne kandidate za visoka mesta strokovnjaki uvrščajo še olimpijskega prvaka v cestni dirki, Ekvadorca Richarda Carapaza. Nevarna utegneta biti Britanca, Hugh Carthy in Adam Yates. Ob peterici sta tu še nesrečnik z Gira, Španec Mikel Landa, njegov rojak Enric Mas in Kolumbijec Miguel Angel Lopez.

Na startu bodo poleg Rogliča še trije Slovenci. V prvi vrsti v vlogah pomočnikov, morebiti pa tudi s prostimi rokami v pobegih.

Slovensko javnost je v Tokiu z odlično predstavo očaral Tratnik, ki bo v Španiji pomagal Landi. Vseeno velja za tekmovalca, ki lahko na razgibanih terenih v pobegu izkoristi svoje sposobnosti v lovu na etapno zmago. Visoko bi utegnil biti tudi na uvodnem kronometru.

Tudi  Mezgec se bo, podobno kot na Touru, tudi na španski pentlji osredotočil na pomoč kapetanu, Avstralcu Michaelu Matthewsu, medtem ko bo JPolanc pomagal kapetanom v ekipi ter z njimi lovil predvsem etapne zmage.

Roglič bo danes s startne rampe kot branilec naslova krenil kot zadnji, natanko ob 20.47. Pet minut pred Rogličem bo startal Tratnik, ob 20.20 pa Polanc. Mezgec se bo od Slovencev prvi podal na start ob 18.13.

Komentarjev 3
  • Porko2 16:58 14.avgust 2021.

    V rdečem? kaj je že v minusu?

  • Avatar Zala
    Zala 12:35 14.avgust 2021.

    Primož, držimo pesti in navijamo zate !

  • munja 11:25 14.avgust 2021.

    Navijamo in držimo pesti za zmago Rogliča.

Sorodne novice