Šport > Kolesarstvo
2466 ogledov

Mohorič navdušuje ob odsotnosti Rogliča in Pogačarja

Epa
Slovenski as po petih etapah za skupnim vodstvom zaostaja vsega dve sekundi.

Nemec Nikias Arndt (Team DSM) je zmagovalec pete etape kolesarske dirke po Poljski. Na trasi od Chocholowa do Bielsko-Biale (172,8 km) je bil v sprintu manjše skupine za las hitrejši od Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious). 

Matej Mohorič Znova izjemen! Šport Slovenska kolesarska pravljica se nadaljuje: Mohorič blesti na Poljskem!

V skupnem seštevku je Mohorič zadržal drugo mesto in se povsem približal vodilnemu Portugalcu Joau Almeidi (Deceuninck-Quick-Step). Šestindvajsetletnik iz Podblice po novem zaostaja le še dve sekundi za mladim Portugalcem, ki je bil danes četrti. Tretje mesto v seštevku še naprej drži Italijan Diego Ulissi (UAE Team Emirates). Za Almeido zaostaja 14 sekund.

matej mohorič | Avtor: Epa Epa

Danes torej do večjih sprememb v skupnem seštevku ni prišlo, tudi ubežnike pa je glavnina ves čas držala na varni razdalji. Zadnje štiri med njimi so ujeli v krožnem delu trase okoli Bielsko-Biale vsega nekaj kilometrov pred ciljem.

V zaključnem delu, ki je potekal rahlo navzgor, so ritem narekovali člani Ineos Grenadiers za domačina Kwiatkowskega, Mohorič pa je bil ves čas blizu najboljših pozicij in se posledično izognil padcu večjega števila kolesarjev 1,5 km pred ciljem.

Ozadje Šport Rogličev napad na tretjo zaporedno zmago na Vuelti

V zadnjih 600 m je prišlo do novega padca, ki je odnesel še nekaj kolesarjev, Mohorič pa je nato v zahtevnem sprintu po prebijanju iz ozadja zaostal le za Arndtom, in sicer za četrt sprednjega kolesa. Tretji je bil danes Italijan Stefano Oldani (Lotto Soudal).

Mohorič na dirki po Poljski kolesari odlično. V prvi etapi je bil deveti, v tretji je končal kot tretji, v zadnjih dveh etapah pa je prikolesaril do drugega mesta.

Vseeno je bil po koncu etape razočaran. "To je bila še ena dobra etapa za našo ekipo, znova pa sem razočaran z drugim mestom. Je kar malo frustrirajoče, ker se druga in tretja mesta tako ponavljajo. Po drugi strani pa bi lahko bilo tudi slabše, vseeno gre za izvrsten izid," je za spletno stran ekipe dejal Mohorič.

Do konca sta ostali še dve etapi, odločilna pa bo bržčas sobotna šesta, ko bo na vrsti vožnja na čas. Kolesarje čaka 19,1 km dolg ravninski kronometer v Katowicah. V zadnji, nedeljski povsem ravninski etapi ni pričakovati večjih sprememb.

"Komaj že čakam vožnjo na čas, v njej se vsaj ne bom znašel v slabem položaju kot danes v sprintu. Tu bomo vsi tekmovali z uro, skrivalnic ne bo. Mislim, da je Almeida favorit za zmago, sam pa bom dal vse od sebe, da obdržim mesto na odru za zmagovalce," je še dodal 26-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.