Šport > Kolesarstvo
1137 ogledov

Slovenska kolesarska pravljica se nadaljuje: Mohorič blesti na Poljskem!

Matej Mohorič Profimedia
Mohoriču tretje mesto v drugi etapi Dirke po Poljski, skupno je zdaj že na drugem mestu z vsega 4 sekundami zaostanka za vodilnim Joaom Almeido.

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič je po dveh etapnih zmagah na Touru obdržal dobro formo in drugo etapo dirke po Poljski od Zamošča do Przemysla (201 km) sklenil na tretjem mestu. Etapa in skupno vodstvo sta pripadla Portugalcu Joau Almeidi. Mohorič je v generalni razvrstitvi napredoval na drugo mesto.

Almeida (Deceuninck-Quick-Step) je v zelo zahtevnem 1,5 km dolgem zaključku z odseki med 13 in 15 odstotkov napadel v prvem delu vzpona v Przemyslu. Do takrat je ritem narekoval prav Mohorič (Bahrain Victorious), ki pa ni mogel slediti napadu 23-letnega Portugalca.

Matej Mohorič | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenski državni prvak v cestni vožnji se ni vdal in je v svojem ritmu ves čas vztrajal v ospredju, pred zadnjimi 200 metri pa je celo ujel Almeido in na koncu drugouvrščenega Italijana Diega Ulissija (UAE Team Emirates), ki je napadel v drugi polovici kratkega vzpona.

Za zaključek, ki je potekal malenkost navzdol, je 26-letnemu Mohoriču zmanjkalo moči, vseeno pa je po devetem mestu v prvi etapi s tretjim v drugi skočil na drugo mesto v boju za skupno zmago po Poljski.

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

Vodilni položaj je z drugo profesionalno zmago prevzel Almeida, od naslednje sezone moštveni kolega Tadeja Pogačarja. V seštevku ima štiri sekunde naskoka pred Mohoričem, isti čas ima še po novem tretji Ulissi. Četrti, domačin Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers), zaostaja 11 sekund, potem ko je danes v cilj pripeljal kot četrti s štirimi sekundami zaostanka.

Slovenski šampion pa je zato prevzel vodstvu v seštevku za belo majico najboljšega po točkah. Po dveh etapah jih je namreč zbral 30, medtem ko ima Ulissi eno, Almeida in Kwiatkowski pa dve manj.

Matej Mohorič | Avtor: Profimedia Profimedia

V sredo bo na sporedu tretja od sedmih etap od Sanoka Do Rzeszowa, ki bo dolga 226,4 km. Prvih 170 km je zelo razgibanih, vseeno pa je pričakovati sprinterski zaključek vsaj večje skupine najboljših.

Dirke po Poljski, ki spada v svetovno serijo, bo konec v nedeljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice