Šport > Kolesarstvo
2859 ogledov

Roglič brez dlake na jeziku: "Neumno je razmišljati o tem"

Primož Roglič Profimedia
"Vseeno mi je, kdo je moj tekmec, Tadej, Bernal ali Richie... neumno je sploh razmišljati o tem," pred začetkom tritedenske preizkušnje pravi olimpijski prvak v vožnji na čas.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič se bo z današnjim kronometrom podal v lov na tretjo zaporedno zmago na dirki po Španiji. Doslej sta trikrat zapored na Vuelti uspela slaviti le Švicar Rony Rominger (1992, 1993, 1994) in Španec Roberto Heras (2000, 2003, 2004, 2005).

 | Avtor: Epa Epa

Kisovčan bo v Španiji iskal uteho po še enem razočaranju na dirki po Franciji, kjer je utrpel številne fizične in psihološke rane, zaradi česar je bil pod vprašajem celo njegov nastop na olimpijskih igrah. Po dolgi negotovosti je le dober teden dni pred začetkom iger prišla potrditev, da bo Roglič odpotoval v Tokio, kjer se je nato z odlično predstavo okitil z olimpijskom zlatom v kronometru, kar mu je dalo nov zagon pred prihajajočim izzivom.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa
"To je del kolesarstva in življenja," je neugoden razplet dirke po Franciji komentiral Roglič. "So vzponi in padci. Najpomembneje je, da greš naprej. To poskušam storiti. Zdaj sem tukaj in na Vuelti bom dal vse od sebe," je napovedal 31-letnik.

"Prej kot se sprijazniš s situacijo, bolje je. Stvari sem sprejel takšne, kot so. Poskušal sem čim prej okrevati, čeprav sem se takoj po Touru počutil izpraznjenega, saj sem vse vložil v tisto dirko. Ko sem zapustil Tour, sem bil prepričan, da bom nastopil na OI, a sem že naslednji teden spremenil svojo odločitev. Še nekaj dni kasneje sem si premislil in se odločil, da bom naredil vse, da se pripravim, potem pa bomo videli, kako se bo izteklo."

Ob odsotnosti Tadeja Pogačarja naj bi Rogliču največjo konkurenco predstavljal Egan Bernal, visoko na seznamu kandidatov za zmago pa sta tudi Richard Carapaz in Adam Yates"Bolj me skrbi, kako se bomo kot ekipa lotevali dirke in se izogibali napakam. Egan je zelo močan kolesar, vendar ni edini, veliko je močnih fantov, zato pričakujem težak boj do konca. Novinarji radi delate zgodbe o dvoboju dveh kolesarjev, vendar mi je vseeno, kdo je moj tekmec, Tadej, Bernal ali Richie... ogromno fantov je sposobnih zmagati, neumno je sploh razmišljati o tem. Osredotočeni smo nase."

Komentarjev 1
  • dd321292f8958c9735be3848d86d1e9b1dc388fe 12:48 14.avgust 2021.

    "Vseeno mi je, kdo je moj tekmec, Tadej, Bernal ali Richie... neumno je sploh razmišljati o tem," ..... in v tem stavku našega velemojstra je vsa resnica. Če bi lahko tekmovalci vozili brez motečih dejavnikov (brez neprestanih intervjujev lačnih novinarjev; ...prikaži več; brez neumnih vprašanj ljudi iz vseh "socialnih omrežij", brez nagajanj zdaj tu, zdaj tam, brez pritiskov "Ali boste prvi, zakaj ne boste prvi, bi bili mogoče raje drugi, je ta pa ta boljši ali slabši, itd) do cilja bi bilo OK. SREČNO PRIMOŽ

Sorodne novice