Šport > Kolesarstvo
17879 ogledov

Poglejte, kam je tik pred nesrečo zapeljal Roglič

roglič Printscreen
Primož Roglič se je s spretnim manevrom izognil potencialno zelo nevarnemu padcu.

V zaključku druge etape dirke po Španiji je prišlo do množičnega padca, v katerem so nekateri favoriti izgubili pomembne sekunde v lovu na skupno zmago.

Med njimi na srečo ni bilo vodilnega kolesarja na dirki Primoža Rogliča, ki je po zaslugi hitre reakcije odnesel celo kožo in se izognil ponovitvi scenarija z letošnjega Toura, kjer se je zaradi telesnih poškodb poslovil že po osmih etapah.

Nesreča na nedeljski sprinterski etapi se je zgodila dobre štiri kilometre pred ciljem, kar pomeni, da kolesarji, ki so s padcem utrpeli časovne izgube, ne bodo mogli računati na pravilo treh kilometrov. Pravilo veleva, da se v primeru nepredvidenih dogodkov v zadnjih treh kilometrih ravninske etape vsem vpletenim pripiše čas zmagovalca oziroma skupine, v kateri so vozili pred tem.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Rogliču se je tokrat nasmehnila fortuna, čeprav bi se - kot razkrivajo posnetki - lahko vse skupaj končalo precej grozljivo, saj se je nosilec rdeče majice tik pred nesrečo zapeljal v prazen prostor na desni, naravnost proti mestu, kjer je prišlo do usodnega trka.

Na srečo je bil dovolj zbran, da je uspel pravočasno reagirati in obvoziti kolesarje, ki so se znašli na tleh. S posnetkov je razvidno, da so o njegovi usodi odločali decimetri, če ne kar centimetri. "Izognili smo se in nismo padli. To je kolesarstvo. Vedno potrebuješ nekaj sreče," je komentiral Slovenec, ki je imel v preteklosti že kar nekaj bližnjih srečanj z asfaltom.

Slabše sta jo odnesla Rogličeva rivala za skupno zmago Adam Yates (Ineos Grenadiers) in Hugh Carthy (EF Education-Nippo). Oba sta v primerjavi z nosilcem rdeče majice izgubila več kot pol minute. V skupnem seštevku je Yates trenutno na 56. mestu (+0,51), Carthy je šele 76. (+1,11).

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Od 2:40 dalje:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.