Šport > Kolesarstvo
22242 ogledov

"Pogledal sem nazaj in videl Rogliča, da prihaja"

magnus cort Epa
Magnus Cort je ob pogledu na Primoža Rogliča trepetal za zmago v šesti etapi dirke po Španiji

Danec Magnus Court (EF Education-Nippo) je postal zmagovalec šeste etape, potem ko je na zadnjem vzponu (1,9 km/9,4 %) uspel zadržati minimalno prednost pred Primožem Rogličem (Jumbo-Visma).

roglič Dirka po Španiji Šport Roglič spet v rdečem, za zmago zmanjkalo nekaj metrov

"Ta je posebna zmaga, saj je prišla na drugačen način. Vedno sem dobil etapo v sprintu, zdaj pa sem dokazal, da lahko med ubežniki slavim tudi na zadnjem vzponu. Zame je bilo na koncu pomembno le čim prej priti do cilja in da me pri tem ne bo nihče prehitel," je povedal 28-letnik in priznal, da ob pogledu na bližajočega se Slovenca ni bil povsem prepričan v svoj uspeh. 

"Bilo je tesno, ampak vesel sem bil, da je uspelo Rogliča zadržati za seboj. Približno 150 metrov pred ciljem sem pogledal nazaj in ga videl, da prihaja. Sprintal sem na vso moč in na srečo mi ga je uspelo premagati. Zelo sem vesel, da sem pobeg kronal na takšen način," je pristavil Danec.

primož roglič Vuelta Šport Roglič razkril, ali je tekmecu prepustil zmago
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice