Šport > Kolesarstvo
3432 ogledov

Roglič ponovno v rdečem?

Primož Roglič Epa
V Španiji se današnja etapa zaključi z lažjim gorskim ciljem, Primož Roglič pa je v preteklosti že večkrat dokazal, da je izjemen v sprintih na klanec.

76. kolesarska dirka po Španiji se bo danes nadaljevala s šesto etapo od Requene do kraja Cullera, ki se bo končala z gorskim ciljem. Na dirki vodi Francoz Kenny Elissonde (Trek-Segafredo). Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo Visma) na drugem mestu zaostaja za pet sekund.

Elissonde je v sredo oblekel rdečo majico vodilnega na dirki, potem ko se Estonec Rein Taaramäe ni mogel izogniti množičnemu padcu 11,6 km pred ciljem. Estonec je izgubil stik z vodilnimi in kljub pomoči sotekmovalcev ni mogel najti priključka.

Srečnejši je bil branilec lanske zmage in prvi favorit dirke Roglič, ki je taktično vozil v ospredju in se izognil padcu. Že danes bo imel Kisovčan priložnost, da se spet povzpne na vrh.

primož roglič | Avtor: Epa Epa

Izjemni Slovenec si s svojo ekipo Jumbo-Visma sicer še ne želi obleči rdeče majice, katero bi nato moral braniti še dobra dva tedna, a obenem se bo težko uprl skušnjavi, da se udari za etapno zmago na etapi, katere trasa bi mu morala zelo ustrezati.

Roglič, ki velja za enega izmed najboljših sprinterjev na klanec, se namreč dobro zaveda, da ga na vrhu Alto de la Montana de Cullere čaka deset bonusnih sekund za zmagovalca, katere so se lani izkazale za ključne, ko je prav zahvaljujoč odbitim sekundam dobil skupni seštevek pred Richardom Carapazom.

Podobni cilji, kot je današnji z vzponom na 1,9 kilometra brutalno strm (povprečno 9,4 %) klanec so v preteklosti Rogliču zelo odgovarjali, tako da če glavnina ne pusti ubežnikom dovolj prednosti, bi se prav lahko zgodilo, da Roglič nadoknadi 5 sekund zaostanka za Elissondom in znova obleče rdečo majico vodilnega kolesarja dirke.

Vuelta, 6. etapa | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Zelo dobro v skupnem seštevku sicer zaenkrat kaže tudi Janu Polancu (UAE), ki sploh ne vozi v vlogi kapetana ekipe in je skupno 15. Sprinter Luka Mezgec (BikeExchange) je 105., pomočnik Mikela Lande Jan Tratnik (Bahrain Merida) pa 156.

Kot zanimivost dodajmo, da je Cullero srečen kraj za slovensko kolesarstvo, saj je lani na drugi etapi dirke po Valencii, ki se je končala z vzponom na Cullero, zmagal drugi slovenski kolesarski as Tadej Pogačar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice