Šport > Kolesarstvo
1297 ogledov

"To so sladke skrbi za Slovence"

Primož Roglič Vuelta Epa
Po sedmi etapi ima Slovenija v vrhu generalne razvrstitve Vuelte dva kolesarja.

Primož Roglič je v razgibani gorski etapi, sedmi na letošnji dirki po Španiji, ubranil rdečo majico vodilnega. Njegova prednost se je sicer zmanjšala, zato pa se je na peto mesto skupnega seštevka zavihtel Jan Polanc. 

Slednji je pred začetkom etape zasedal 12. mesto in se znašel v številčnem pobegu. Po desetem mestu v etapi ima zdaj le 38 sekund zaostanka za Zasavcem. Devetindvajsetletni Polanc je bil v igri tudi za prevzem rdeče majice, a je na predzadnjem vzponu na Puerto de Tibi popustil, se nato vrnil, a v zadnjih kilometrih znova zaostal preveč za prestižno majico vodilnega na Vuelti.

Primož Roglič Adam Yates Vuelta Vuelta Šport Roglič za las v rdečem, velik skok Polanca

"Zakaj pa ne, definitivno bi si zaslužil majico. Če se ne motim, je tudi že na Giru prevzel rožnato majico, ki sva si jo takrat izmenjala. To so zgolj sladke skrbi za slovenske kolesarske navdušence," je na vprašanje, ali bi se razveselil rdeče majice na ramenih Polanca, odgovoril Roglič.

Povzel je zadnji vzpon in delo svoje ekipe. "Videli smo kar nekaj akcije na koncu. Tako bo tudi v naslednjih dneh, ko lahko pričakujemo napade ekip z več kolesarji v boju za skupno zmago. Toda tudi naši fantje opravljajo odlično delo. Dali bomo vse od sebe in videli bomo, kam nas bo to popeljalo."

"Zame je bila etapa zelo zahtevna, bilo je vroče. Že na prvem vzponu smo šli na polno. To je bil dolg dan v sedlu, a smo uspešno prečkali ciljno črto," je etapo ocenil Zasavec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice