Šport > Kolesarstvo
20311 ogledov

Roglič v cilju razkril, kako resne so posledice padca

Primož Roglič Epa
Primož Roglič je po silovitem napadu na 10. etapi Dirke po Španiji grdo padel na spustu, a je v cilju pomiril navijače.

Potem ko se na 10. etapi Dirke po Španiji, ki je vsebovala vsega en kategoriziran vzpon druge kategorije, pa še ta se je zaključil 15 kilometrov pred ciljem, ni pričakovalo pravih spopadov v borbi za skupni seštevek, je Primož Roglič vse skupaj postavil na glavo.

Takrat še vodilni kolesar dirke je namreč napadel na vzponu na Puerto de Almachar ter preprosto razbil vse konkurente, a je med spustom, ko je še vedno povečeval razliko do najbližjih konkurentov, nekoliko pretiraval ter zdrsnil v enem izmed ovinkov.

Primož Roglič Izgubil vodstvo Šport Roglič na vzponu pometel s konkurenti, nato katastrofa na spustu ...

Dvakratni zaporedni zmagovalec Vuelte je nekaj čas drsel po desnem boku, preden se je na srečo zaustavil tik pred ograjo. Nato se je hitro pobral ter se spravil na kolo ravno v trenutku, ko ga je ujela prva zasledovalna skupinica treh največjih konkurentov.

Roglič je imel sicer pred trojico Enric Mas, Jack Haig in Miguel Angel Lopez na vrhu Puerto de Almacharja približno 20 sekund prednosti, ko pa je to želel še povečati, je nekoliko narobe ocenil enega izmed ovinkov in vse skupaj bi se lahko končalo še dosti huje.

Primož Roglič Video Šport Poglejte si Rogličev padec, po katerem je celi Sloveniji zastal dih

Tako je Slovencu vsaj uspelo držati priključek z omenjenimi tremi kolesarji, skupinico pa so še povečali Sepp Kuss, Felix Großschartner ter Aleksander Vlasov, ki so se uspeli priključiti h skupini glavnih favoritov. Skupaj so nato prikolesarili v cilj.

Tam je Roglič sicer moral predati rdečo majico Oddu Christianu Eikingu, ki je bil udeležen v današnji beg in je ciljno črto prečkal več kot 11 minut pred Slovencem, a vseeno, kljub padcu, proti največjim nasprotnikom ni izgubil niti sekunde, svojo prednost pa je še povečal proti obema zvezdnikoma Ineosa Adamu Yatesu in Eganu Bernalu, ki sta med vzponom najbolj trpela ter v cilj prispela 37 sekund za Rogličem.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Brez padca bi bilo vse skupaj še boljše, toda tudi tako ni slabo. Danes je bilo kar nekaj akcije, mar ne?" je bil po prihodu v cilj morda celo nekoliko nepričakovano vidno zadovoljen Roglič.

Novinarje je seveda zanimalo, kako lahko upraviči takšen napad, ko pa ima že prednost v skupnem seštevku, mar ne bi bilo pametneje voziti nekoliko previdneje, na kar je Roglič ponudil naravnost epski odgovor: "Zakaj pa ne? Brez tveganja ni slave! Vseeno je veljalo poskusiti, le končalo se ni najbolje."

Zaradi samega padca pa v prihodnji etapah ne pričakuje večjih težav. "Ni tako slabo, samo podrsal sem, zato bi moralo biti vse v redu," je po zdrsu na prašni cesti na spustu v dolino zaključil Roglič.

Roglič lahko tako z optimizmom zre proti sledečim etapam, saj je znova dokazal, da je na vzponih najmočnejši, obenem pa se je s spustom na tretje mesto (prehitel ga je tudi ubežnik Guillaume Martin) za nekaj čas tudi znebil rdeče majice, zaradi katere bi bila njegova ekipa v prihodnjih etapah pod dodatnim pritiskom, medtem ko bo seveda 2:17 zaostanka za Oddom Christianom Eikingom ter 1:19 za Martinom brez težav nadoknadil v gorah.

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:44 25.avgust 2021.

    Ma ta fant ima pa tudi smolo. No, vsaj brez poškodb jo je odnesel.

Sorodne novice