Šport > Kolesarstvo
28607 ogledov

Poglejte si Rogličev padec, po katerem je celi Sloveniji zastal dih

Primož Roglič Reševalni pas/Twitter
Roglič je sprva že strl tekmece, nato pa padel na spustu. Vse skupaj se je na srečo še dobro končalo.

Moštvo Jumbo-Visme se je danes odločilo, da bo znova prepustilo majico vodilnega in s tem razbremenilo tako Primoža Rogliča kot njegove moštvene kolege v drugem tednu Vuelte. Zahtevne etape prihajajo predvsem prihajajoči konec tedna in nato sredi naslednjega tedna.

Njihova namera je tudi uspela, saj je rdečo majico oblekel Odd Christian Eiking, ki je bil eden izmed 31 ubežnikov, ciljno črto pa je prečkal 11 minut in 27 sekund pred Rogličem in ostalimi favoriti.

Primož Roglič Izgubil vodstvo Šport Roglič na vzponu pometel s konkurenti, nato katastrofa na spustu ...

Je pa zato Roglič v drugem delu zahtevnega odseka vzpona na Puerto de Almachar presenetljivo napadel in takoj razbil skupino favoritov. Slediti mu ni mogel nihče, še bolj od Enrica Masa, Miguela Angela Lopeza in Jacka Haiga pa sta začela zaostajati Egan Bernal in Adam Yates.

Na vrhu vzpona, ta je prišel okoli 15 km pred ciljem, je imel Roglič približno 20 sekund naskoka, sredi spusta pa mu je odneslo zadnje kolo, zaradi česar je pristal tik ob ograji.

Vsi se še predobro spominjamo Rogličevih padcev v letošnji sezoni, ko je na tak način izgubil dirko Pariz-Nica ter bil že v samem startu izločen iz boja na Dirki po Franciji, zaradi česar je slovenskim kolesarskim navdušencem znova zastal dih.

Toda Roglič jo je tokrat vendarle bolje odnesel. Nekaj časa je le izgubil, da je ponovno usposobil kolo, Mas, Lopez in Haig pa so ga tako ujeli in nato skupaj s še nekaterimi ostalimi kolesarji, ki so se pridružili na spustu, skupaj pripeljali v cilj.

Zasavec zdaj za Eikingom v skupnem seštevku na tretjem mestu zaostaja 2:17 minute. Še naprej pa ima 28 sekund naskoka pred Masom in 1:21 pred Lopezom (oba Movistar). Šesti je v skupni razvrstitvi Haig (Bahrain Victorious), 1:42 za Rogličem.

Znova je 37 sekund v primerjavi z Rogličevo skupino izgubil Bernal, ob njem pa tudi njegov britanski moštveni kolega Adam Yates. V skupnem seštevku je Bernal, sicer zmagovalec letošnje dirke po Italiji, zdrsnil na skupno sedmo mesto (+4:46), tako da je na koncu etape kljub padcu Roglič pred nekaterimi nevarnimi nasprotniki celo pridobil novo lepo prednost.

Komentarjev 1
Sorodne novice