Šport > Kolesarstvo
1869 ogledov

Roglič razkril, kaj si resnično misli o moči Movistarja in Ineosa

Vuelta Epa
Primož Roglič je razkril, da se zaveda, da si do konca Dirke po Španiji ne sme privoščiti niti ene napake, a se vseeno ne boji moči Ineosa in Movistarja.

Primož Roglič je na prvi prosti dan letošnje Dirke po Španiji naravnost žarel od samozavesti, potem ko si je po devetih etapah, izmed katerih je bila resnično zahtevna le ena, že brez večjih naporov prikolesaril lepo prednost v skupnem seštevku pred največjimi konkurenti.

Kolesar Jumbo-Visme tako suvereno drži rdečo majico v svojih rokah, a se hkrati zaveda, da je glede na moč ekip Movistar in Ineos Grenadiers vsaka napaka lahko usodna.

Vuelta | Avtor: Epa Epa

Dvakratni zaporedni zmagovalec Vuelte je sicer suvereno začel z letošnjo preizkušnjo, potem ko je dobil otvoritveni kronometer, prav tako pa se je izkazal tudi za najmočnejšega na vseh etapah, ki so se zaključile s ciljnim vzponom.

Izjemno suveren je bil tudi na edini zaenkrat pravi gorski etapi, ko je zaostal le za ubežnikom Damianom Carusom, medtem ko je bil edini, ki je do samega cilja lahko držal Rogličev tempo, Enric Mas, ki je z 28 sekundami zaostanka tudi najresnejši Rogličev tekmec v borbi za rdečo majico. Vsi ostali favoriti zaostajajo že za več kot minuto.

"Do zdaj se vse odvija zelo dobro. Tako zame, kot za celotno ekipo," je Roglič na prosti dan spregovoril za Marco. "Začeli smo tako, kot smo si želeli. Vodim v skupnem seštevku, tako da sem za zdaj zelo zadovoljen. Začetek je bil zagotovo zelo opogumljajoč."

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Mas je zaenkrat resda Rogličev najnevarnejši tekmec, a Slovenec se še predobro zaveda, da dosti večjo nevarnost kot dvoboj z Masom predstavlja sama moč ekip Movistar in Ineos Grenadiers.

Mladi Španec ekipe Movistar je edini, ki za Rogličem zaostaja manj kot minuto, toda na tretjem mestu v skupnem seštevku se nahaja njegov moštveni kolega Miguel Angel Lopez, ki je z zaostankom minute in 28 sekund pomemben as v rokavu španske ekipe.

Podobna je situacija tudi pri britanski ekipi Ineos Grenadiers, saj naj bi Egan Bernal, ki zaenkrat še ni pokazal svojih najboljših predstav in z zaostankom 1:52 zaseda peto mesto, svojo formo tempiral za zadnji teden dirke, obenem pa najbogatejša ekipa kolesarskega sveta lahko računa tudi še na Adama Yatesa, ki je zgolj eno mesto za svojim kolumbijskim sotekmovalcem z zaostankom 2:07.

Vuelta | Avtor: Epa Epa

"Oboji imajo na razpolago dve različni karti, na kateri lahko odigrajo. Toda to me ne straši preveč, saj zaupam vase in v svojo ekipo. Toda Movistar in Ineos imata resnično močni ekipi, zato si ne smemo privoščiti nobenih napak," je konkurenco pokomentiral Roglič.

"To, da imajo dva tako močna kolesarja visoko v skupnem seštevku, jim omogoča, da pripravijo strategije, ki bi nas lahko postavile v težaven položaj. Zavedamo se moči teh ekip, toda če bodo mojo moštveni kolegi še naprej opravljali dobro delo, se jim lahko uspešno zoperstavimo, kot smo se do zdaj," je svoje pomočnike, izmed katerih se je izkazal predvsem Robert Gesink ter na gorski etapi tudi Sepp Kuss in Steven Kruijswijk, pohvalil Roglič.

A tu se odlično razpoloženi Slovenec še ni ustavil, saj je nadaljeval s pohvalami, tokrat na račun najtežjega nasprotnika, Enrica Masa, ki je ob številnih drugih slovečih imenih morda celo nekoliko nepričakovano edini kolesar, ki je lahko v gorah držal Rogličev tempo.

Vuelta | Avtor: Epa Epa

"Je izjemno močan, kar kaže tudi na najvišjem nivoju. Verjamem, da je moj najtežji nasprotnik, čeprav je do cilja še dolga pot in lahko se pojavijo še številne druge opcije in težave. Tudi drugi nasprotniki se lahko nenadoma vpletejo v boj za zmago, zato moram biti ves čas pozoren ter jih nadzirati," je zaključil Roglič.

Komentarjev 1
  • munja 08:53 25.avgust 2021.

    Vso srečo Primož in zdrži do konca. Močno držimo pesti zate.

Sorodne novice