Šport > Kolesarstvo
37569 ogledov

Legenda šokirana nad tem, kaj je Movistar storil Rogliču

Primož Roglič Vuelta Epa
Nekdanji ameriški kolesar je bil v pregledu dogajanja na deseti etapi dirke po Španiji kritičen tudi do Slovenca.

Legendarni ameriški kolesar Chris Horner, nekdanji zmagovaec dirke po Španiji (2013) je v analizi torkove etape na Vuelti krizitiral samostojen napad Primoža Rogliča in se odkrito posmehoval nezmožnosti moštva Movistar, da bi padec tedaj še vodilnega kolesarja v skupni razvrstitvi obrnili v svoj prid.

Primož Roglič Izgubil vodstvo Šport Roglič na vzponu pometel s konkurenti, nato katastrofa na spustu ...

"Taktika Jumbo-Visma glede Primoža Rogliča je naravnost čudovita. Za gledanje dirke. Drugače je popolnoma butasta. Ko sem gledal etapo, sploh nisem mogel razumeti, kaj se dogaja. Gledam Rogličev samostojni vzpon z vrhom 15 km pred ciljem, pred njim je tehnično zahteven in zelo nevaren spust. Ne pozabite, da smo na jugu Španije, kjer sem tudi živel. Ceste tam so najbolj prašne, suhe, mastne, zahrbtne in spolzke, kar si jih lahko zamislite. Priporočal bi, da greste tja kolesarit kot turist, nikoli pa ne bi priporočal dirkanja na takšnem spustu. Toda Primož Roglič... pri njem logika ne velja. Kar je sicer dobro za nas navijače, saj je kolesarstvo zaradi tega toliko bolj razurljivo," je solo napad imetnika rdeče majice obsodil Horner.  

primož roglič Vuelta Šport Kljub velikemu preplahu Roglič dobro razpoložen

Chris Horner | Avtor: Youtube Youtube

Brez dlake na jeziku se je znesel tudi nad Eganom Bernalom. "Roglič samostojno dirka navkreber in uganite, kdo mu sledi? Egan Bernal. Videli smo, kako je odpadel v deveti etapi, tukaj pa je prvi med zasledovalci. Egan Bernal, kaj počneš spredaj? V skupni razvrstitvi si peti. Jack Haig je pred tabo na četrtem mestu. Kolesarja Movistarja (Lopez in Mas, op a.) sta na drugem oziroma tretjem mestu, toda Egan Bernal se želi podati v lov za Rogličem? Super taktika. Roglič je imel butasto taktiko, Bernal je imel butasto taktiko," je dejal.

Primož Roglič Kako naprej? Šport Roglič v cilju razkril, kako resne so posledice padca Primož Roglič Video Šport Poglejte si Rogličev padec, po katerem je celi Sloveniji zastal dih

Primož Roglič Vuelta | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
V nadaljevanju je obračunal še z Movistarjem. "Sledil je napad Movistarja, toda Roglič je še naprej povečeval prednost. Izgledal je čudovito vse do vrha. Bernal je odpadel, saj ni mogel slediti. Roglič je še kar bežal, na vrh je prišel z 20 sekundami prednosti pred skupino, v kateri so bili Miguel Angel Lopez, Enric Mas in Jack Haig. Pred vrhom se jim je pridružil Sepp Kuss. Roglič je sam prikolesaril do vrha, pred njim je bil samo še spust. Toda ne tako hitro. Povedal sem vam že, da se nahajamo na jugu Španije, kjer so najbolj nevarno spolzke ceste, kar jih je, toda Primožu je vseeno, vrgel je kocko in tvegal vse mogoče, dokler ni pristal na tleh in odrsal s ceste, se pobral in ponovno namestil verigo, nato ga je potisnil eden od gledalcev. To je trem zasledovalcem omogočilo, da so se mu približali. Zdaj so skupaj štirje kandidati za končno zmago. Movistar ima osamljenega Rogliča točno tam, kjer so si ga želeli. Po desni strani telesa ima odrgnine, težave ima z dresom. In kaj stori Movistar? Lepo se vozijo spredaj. Boljše taktike se niso mogli domisliti. Če želiš osvojiti tritedensko dirko, je glavna prioriteta vedno osamitev vodilnega kolesarja. Imeli so ga na samem in kaj so storili? Pripeljali so ga do cilja. Ja, to je bila njihova strategija," je cinično zaključil Horner.

Movistar To je edini način Šport Movistarjeva kolesarja razkrila taktiko, kako bosta premagala Rogliča

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
  • zdravko3 12:07 26.avgust 2021.

    HORNER ne pametuj!!! Roglič je zate doktor kolesarstva!!! In ima jajca, ki jih ti nikoli nisi in ne boš imel!! ZATO NE SERI!!!