Šport > Kolesarstvo
5519 ogledov

"Vsaj toliko prednosti želim imeti pred Rogličem"

Primož Roglič Epa
Pri Movistarju za sredo in četrtek obljubljajo napade.

Na današnj etapi na Vuelti ni za pričakovati velikih sprememb v skupn razvrstitvi, a že jutri naj bi bilo bo povsem drugače, ko bo na sporedu zahtevna gorska etapa. Strokovnjaki pričakujejo, da bosta v njej nekoliko popustila doslej vodilna Odd Christian Eiking in Guillaume Martin. Prvi ima 1:36 prednosti pred tretjeuvrščenim Primožem Rogličem, drugi, ki je vsaj na papirju boljši hribolazec, pa 42 sekund.

Čeprav pri Jumbo-Vismi ne načrtujejo le obrambno naravnane vožnje, bo glavna Rogličeva pozornost najverjetneje posvečea kolesarju ekipe Movistar Enricu Masu. Ta za Zasavcem v skupnem seštevku zaostaja za 35 sekund, sledijo pa sledijo Miguel Angel Lopez (+1:28), Jack Haig (+1:59), Egan Bernal (+2:45) in Adam Yates (+2:58). Skupno deveti je nato Rogličev moštveni kolega Sepp Kuss (+3:23), ki pa kapetana, če ta ne bo imel hudih težav, ne bo ogrožal.

primož roglič Vuelta Šport Takšna bo taktika Jumbo-Visme v zadnjem tednu

Pred drugačno nalogo so ostali kolesarji iz omenjene druščine. Ti se zavedajo, da je potrebno slovenskemu asu odvzeti prednost še pred nedeljskim kronometrom, kjer novopečeni olimpijski prvak v vožnji na čas ne bi smel dovoliti večjih presenečenj. 

"V torek je dan za sprinterje, nato pa sledita dve gorski etapi v Asturiji, kjer bomo morali biti v dobri formi in pridobiti čas. Vsi vemo, da je Lagos de Covadonga klanec, kjer je možno narediti razlike. Poskušali bomo priti do skupne zmage z amno ali Lopezom," je ob dnevu počitka dejal Rogliču trenutno najnevarnejši Mas. Ta sicer pravi, da ne namerava računati, koliko prednosti si mora privoziti pred kronometrom v Santiagu de Composteli.

primož roglič | Avtor: Epa Epa

Bolj zgovoren je bil v tem smislu Lopez. "Mislim, da potrebujem vsaj dve minuti prednosti," je o nedelji in okoli 34 kilometrov dolgem kronometru že razmišljal Kolumbijec, nato pa svojo izjavo še poudaril: "Vsaj dve minuti, gre za olimpijskega zmagovalca v vožnj na čas." 

Od omenjene dvojice je sicer Mas na papirju nekoliko boljši kronometrist. Slednji pričakuje napade tudi s strani Bernala, Yatesa in Haiga. "Tudi oni morajo napasti," pred zadnjim tednom Vuelte meni Mas, ki drugače od Haiga, ta je ocenil, da Roglič nekoliko popušča, še ne vidi pravih slabosti pri dvakratnem zmagovalcu preizkušnje.

Primož Roglič Dvomi Šport Tekmec meni, da Rogla popušča: Morda nas želi zavesti, ampak...

"Nimam občutka, da bi izgubljal na formi v tretjem tednu, a prav tako ne menim, da bo postal še boljši. Gre pa za enega najboljših kolesarjev na svetu in mislim, da je v dobrem položaju. Ne zdi se utrujen," pravi Mas.

"Z ali brez napadov bo dirka eksplodirala. Vsi smo že utrujeni in to se bo v zadnjem tednu še kako poznalo," pa je prepričan Lopez. Ta je izpostavil še dejstvo, da ima Movistar v dirki le še šest kolesarjev, enako velja tudi Ineos Grenadiers, kjer imata Bernal in Yates prav tako na voljo samo štiri pomočnike. V nasprotju s tem lahko pri Jumbo-Vismi na morebitne napade še vedno odgovarjajo s celotno zasedbo, Rogla ima na voljo še vseh sedem moštvenih kolegov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice