Šport > Kolesarstvo
10226 ogledov

Rogličev največji rival pojasnil, da se mu je Primož med dirko opravičil

Primož Roglič in Enric Mas Twitter/La Vuelta
Enric Mas je v cilju pojasnil dogajanje na poslednjem vzponu 11. etape.

Če smo še imeli kakšne dvome o posledicah, ki bi jih lahko na Primožu Rogliču pustil padec pri veliki hitrosti s torkove etape, so ti nemudoma izginili že med zaključkom sredine etape, ko je Slovenec znova suvereno zlomil konkurenco ter se dokopal do prestižne zmage.

Roglič je najprej odlično sledil močnemu tempu, ki ga je na poslednjem 900-meterskem vzponu navil njegov moštveni kolega Sepp Kuss, nato se je celo sam za nekoliko časa postavil v ospredje, pri manevru, ko je prehitel Kussa, pa bi skoraj trčil s svojim najtežjim nasprotnikom Enricom Masom, ki se je prav tako prebijal v ospredje.

Primož Roglič in Enric Mas | Avtor: Twitter/La Vuelta Twitter/La Vuelta

Omenjeni par najboljših kolesarjev je nato izmenjal nekaj besed, preden se je Roglič "zalimal" na zadek Masa, mu z lahkoto sledil ter za sabo puščal preostale konkurente, v zadnjih metrih pa s svojim slovitim poskokom dobil tudi sprint za zmago ter celo ustvaril razliko treh sekund do Masa.

Slednji se je po koncu etape, takoj zatem ko sta si z Rogličem drug drugemu navdušeno čestitala za še eno odlično predstavo, ustavil pri španskih novinarjih, ki jih je najbolj zanimalo, kaj se je dogajalo med poslednjim vzponom, ko sta se z Rogličem oddaljila od konkurentov, nato pa izmenjala nekaj besed. Na prvi pogled je delovalo, da se dogovarjata o tem, ali naj nadaljujeta z napadom in kdo bo navijal tempo, a je Mas po koncu etape razkril pravo resnico.

Primož Roglič in Enric Mas | Avtor: Twitter/La Vuelta Twitter/La Vuelta

"Nič takega ni bilo, Primož se mi je zgolj opravičil, ker sva se prej malce zadela. Imava resnično odličen odnos," je Mas še enkrat poudaril medsebojno spoštovanje in prijateljstvo najmočnejših dveh kolesarjev dirke, preden se je lotil opisa zaključka etape.

"Oprostite izrazu, toda ko sem opravil s poslednjim zavojem in v zadnjih 100 metrih pred sabo zagledal ta j***ni 'zid', sem samo sklonil glavo in si mislil 'ojej, ojej, ojej, danes ne bo moj dan'. Posnetek Puritove (Joaquim Rodriguez) zmage na tem vzponu sem moral videti vsaj 50-krat, toda še vedno mi ni jasno, kaj točno sem videl. Ali je bil resnično v odlični formi, ali pa sem bil sam čisto iztrošen."

Mas je nato svoj pogovor s španskimi mediji zaključil s še eno pohvalo na Rogličev račun: "Skupaj s Tadejem Pogačarjem in morda le še kakšnim kolesarjem, je Roglič trenutno kolesar, ki najbolj zaznamuje naš šport. In to, da sem se z njim sposoben boriti za takšno dirko, kot je Vuelta, je največji trenutek moje kariere!"

  Primož Roglič Epski odgovori Šport Roglič nasmejal novinarje: "Kdo mi je najbolj nevaren? Samo spomnimo se..." Primož Roglič Vuelta La Vuelta Šport Roglič po epskem vzponu: "Ponavadi sem dober ..." Primož Roglič Vuelta Video Šport To je moralo boleti: Roglič po etapi bril norce iz Bernala! Primož Roglič Vuelta Video Šport Močno, močneje, Roglič: v "peklu" razbil tekmece!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice