Šport > Kolesarstvo
25273 ogledov

Tekmec meni, da Rogla popušča: Morda nas želi zavesti, ampak...

Primož Roglič Epa
Primož Roglič v dobrem položaju pred odločilnim tednom.

Na dirki po Španiji se z dnevom odmora začenja zadnji teden preizkušnje. Ta bo izjemno zanimiv, po torkovi ravninski etapi, kjer ni pričakovati sprememb pri vrhu skupne razvrstiteve, bosta sledili gorski etapi z zaključkoma na Lagos de Covadonga in Altu d’El Gamoniteiru. Karte se lahko tako sredi tedna že pošteno premešajo, v prid Primožu Rogliču pa gre dejstvo, da se bo zadnja etapa končala s 33,8 kilometra dolgim kronometrom.

Dvakratni zaporedni zmagovalec Vuelte se v zadnji teden dirkanja po španskih cestah podaja z minuto in 36. sekundami zaostanka za Norvežanom Oddom Christianom Eikingom. Mnogi so pričakovali, da bo ta popustil že konec tedna, a pravih napadov nanj v soboto in nedeljo ni bilo, po mnenju mnogih je bil davek izjemno vročega vremena v zadnjih dneh prevelik in so najboljši skušali le mirno prikolesariti do dneva počitka.

Pred Rogličem se v skupni razvrstitvi s 42. sekundami naskoka nahaja le še Guillaume Martin, ki je na papirju boljši na klancih od Norvežana, za Zasavcem pa so razporjeni njegovi največji tekmeci za skupno zmago: Enric Mas (+0:35), Miguel Angel Lopez (+1:28), Jack Haig (+1:59), Egan Bernal (+2:45) in Adam Yates (+2:58). Slednji je proti Rogliču v nedeljski etapi z napadom v zadnjih kilometrih pridobil 15 sekund, s tem pa pri nekaterih tekmecih obudil upanje, da slovenski šampion v zadnji teden ne vstopa v najboljši formi.

Tadej Pogačar VN Bretanje Šport Tako se je končal prvi Pogijev nastop po OI Primož Roglič Vuelta Šport Roglič od tekmecev izpustil le enega

Dvome v njegovo pripravljenost je sicer po sobotni etapi, ko je Roglič izgubil nekaj sekund v primerjavi z Bernalom, dvignil že Haig. "Do etape sem mislil, da Primož kolesari le toliko, kot to potrebuje in da v celoti nadzira potek, a ko je v zadnjih 500 metrov najprej krenil Sepp Kuss in je nato navil še Roglič, sem pričakoval, da bo vse skupaj precej težje. Ima pač tisti nori 30-sekundni pospešek v hitrosti, ki mu nihče ne more slediti. A sto metrov pred ciljem je začel vidno popuščati. Bomo videli. Morda le tisti dan ni imel tako močnih nog, morda pa nam je to želel pokazati in nas nekako zavesti," je pred nedeljsko preizkušnjo dejal Avstralec.

Bernal je sicer že na začetku Vuelte dejal, da pričakuje najboljšo formo v zadnjem tednu. V ekipi ima tudi močnega Yatesa, skupno pa bosta v napad na Rogliča krenla tudi kolesarja Movistarja Mas in Lopez. Moštvi Ineos Grenadiers in Movistar sta sicer na dirki ostali le še s šestimi kolesarji, ekipa Jumbo-Visma ima še vedno osmerico tekmovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice