Šport > Kolesarstvo
971 ogledov

Takšen pekel v poslednjem tednu čaka Primoža Rogliča

Primož Roglič
1/7
Epa
V zadnji teden Vuelte najprej z ravninsko etapo.

Do konca kolesarske dirke po Španiji je ostalo še šest etap, za začetek pa bo danes na vrsti ravninska od Lareda do Santa Cruz de Bezane (180 km) na skrajnem severu Iberskega polotoka.

V sredo in četrtek pa se karavana podaja v Asturijo, kjer bosta dve peklenski gorski etapi dali odgovor, kdo je za zadnji teden Vuelte prihranil največ moči.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je pred zadnjimi etapami v dobrem položaju za napad na rdečo majico. Kisovčan namreč zaseda tretje mesto v skupnem seštevku, za vodilnim Norvežanom Oddom Christianom Eikingom pa zaostaja 1:36 minute.

Vuelta | Avtor: Epa Epa

Šestindvajsetletni Norvežan vse od desete etape vztraja v rdeči majici, nekatere zahtevne preizkušnje v drugem tednu pa je preživel brez večjih težav. Tudi na drugem mestu že od desete etape vztraja Francoz Guillaume Martin, za vodilnim pa zaostaja 54 sekund.

Za Rogličem so po vrsti uvrščeni Španec Enric Mas (+2:11), Kolumbijec Miguel Angel Lopez (+3:04), Avstralec Jack Haig (+3:35), še en Kolumbijec Egan Bernal (+4:21) ter Britanec Adam Yates (+4:34). Peterica bo zadnji teden skušala preprečiti bodisi Rogličevo tretjo zaporedno zmago na Vuelti bodisi senzacijo v podobi morebitnega slavja Eikinga ali Martina.

Vuelta | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Danes bodo po vsej verjetnosti v ospredju sprinterji. V 16. etapi bodo morali namreč po prostem ponedeljku premagati zgolj en kategoriziran vzpon po dobrih 100 km.

Povsem drugače bo že v sredo, ko se bo karavana podala na vrh vzpona do jezer Covadonga (12,5 km/6,9 %), v četrtek pa sledi še zahtevna etapa z vzponom na Altu d'El Gamoniteiru (14,6 km/9,8 %), ki bo prvič del španske pentlje.

Vuelta | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Vuelta | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Po omenjenih dveh peklenskih gorskih etapah, ki bi morali dati že jasno podobo končnega skupnega seštevka, nato kolesarje čakata dve precej razgibani (še posebej predzadnja, 20. etapa), a vendarle dosti manj brutalni etapi, preden se dirka v nedeljo zaključi s 33,8 kilometrov dolgim kronometrom, kjer se ponovno pričakuje odličen nastop Primoža Rogliča, ki bi lahko postal šele tretji kolesar v zgodovini s tremi zaporednimi zmagami na Vuelti.

Vuelta | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Vuelta | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Vuelta | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice