Šport > Kolesarstvo
66209 ogledov

Roglič razjezil Špance, kritike dežujejo: "Ne igraj se!"

Primož Roglič Vuelta Epa
Spletna objava slovenskega kolesarja je dvignila veliko prahu.

Do konca dirke po Španiji je samo še pet etap, prva odločilna pa bi bila lahko že današanja, saj tekmovalece čakajo trije izjemni vzponi, vključno z legendarnim na Lagos de Covadonga.

V skupni razvrstitvi vodi Norvežan Odd Christian Eiking, ki ima 54 sekund naskoka pred Francozom Guillaumom Martinom. Tretjeuvrščeni Primož Roglič, ki je doslej vpisal dve etapini zmagi, zaostaja minuto in 36 sekund.

Primož Roglič Vuelta | Avtor: Epa Epa
Enaintridesetletni Kisovčan, dvakratni branilec naslova na Vuelti (2019, 2020), tudi letos velja za glavnega favorita za končno zmago, vendar bo moral paziti, da si ne bi načrtov prekrižal kar sam. Kot je priznal po zmagi v 11. etapi, je sam sebi nevaren bolj kot njegovi konkurenti.

Slovenski kolesar je pred vstopom v tretji in odločilni teden tritedenske preizkušnje izzval ostre kritike z objavo fotografije, na kateri hodi po ozki ograji in poskuša zadržati ravnotežje. Številni uporabniki družbenih omrežjih so izrazili začudenje nad vratolomnim početjem in nepotrebnim ogrožanjem lastne varnosti pred odločilnim delom prestižne dirke.

Rogličev manever so obsodili tudi španski mediji, pri Marci so denimo zapisali, da mu takšno početje predstavlja večje tveganje za končno zmago kot katerikoli nepredvidljiv dogodek na stezi.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Ne igraj se," je slovenskemu asu zažugal nekdanji španski kolesar Luis Pasamontes. "Padec številka tri," pa je Rogliču sporočil eden izmed sledilcev na Instagramu. "Primož, dovolj je padcev," je dodal drugi. "Samo takšna tveganja te lahko stanejo zmage na Vuelti," ga je opozoril tretji, medtem ko je nekoga zanimalo, ali mu pogodba z Jumbo-Vismo ne prepoveduje hoje po nevarnih ograjah.

Komentarjev 2
  • Pepe007 15:04 01.september 2021.

    S pol metra visoke ograje pri hitrosti 1 km / h je padec vseeno manj nevaren kot s kolesa pri vsaj 40 km / h.

  • smoljo 12:24 01.september 2021.

    O španci,tip je urezo z skakalnice,vi pa take bedarije pišete.še telemark nardi ...Naj raj ahtajo da ga drugi nebi torpedirali ,vse že videno ....