Šport > Nogomet
56547 ogledov

Rogličev veliki nasprotnik sredi etape protestno odstopil z dirke

Miguel Angel Lopez Epa
Roglič je po drugem mestu v predzadnji etapi že tik pred skupno zmago, za katero pa ne kandidira več Miguel Angel Lopez, ki je sredi etape protestno zapustil dirko.

Enaintridesetletni Primož Roglič (Jumbo-Visma) je v današnji razburljivi preizkušnji etapo končal v manjši skupini glavnih favoritov dirke, ki so na koncu celo ulovili vse ubežnike, a se vendarle udarili zgolj za drugo mesto.

Ubežniki so imeli namreč pred zadnjimi 95 km in petimi kategoriziranimi vzponi skoraj 12 minut naskoka. Vseeno pa je Rogličevo skupino, ki je na poslednjem vzponu polovila še zadnje junake, na koncu z napadom presenetil eden od prvotnih ubežnikov Clément Champoussin (AG2R), ki je slavil šest sekund pred Rogličem.

Kar se tiče favoritov za skupno zmago, je odločilni trenutek prišel na tretjem in najtežjem vzponu, ko je napadla skupina z Rogličem, Adamom Yatesom (Ineos Grenadiers), Špancem Enricom Masom (Movistar) in Avstralcem Jackom Haigom (Bahrain Victorious), med ostalimi favoriti za visoko uvrstitev pa ni bilo prave složnosti, da bi skupino sploh lovili.

Tako so na koncu za zmagovalcem Champoussinom Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers) ter številni drugi kolesarji, ki v skupnem seštevku zasedajo mesta med najboljšo deseterico, zaostali kar 6:55 minute.

Še posebej zanimiva pa je bila poteza tretjega v skupnem seštevku, Kolumbijca Miguela Angela Lopeza (Movistar), ki se ni strinjal potezami svoje ekipe in je jezno kar sredi etape zapustil Vuelto dan pred koncem.

Miguel Angel Lopez | Avtor: Epa Epa

Kolumbijec je odstopil okoli 15 km pred ciljem. Po neuradnih informacijah španskih medijev je Kolumbijec jezno zapustil dirko, potem ko naj bi v ekipi favorizirali svojega drugega kandidata za visoko skupno uvrstitev, Enrica Masa. Lopezova poteza je tako močno pretresla svet kolesarstva, ki vendarle velja za ekipni šport.

Kolumbijec je bil sicer eno izmed najbolj slovitih imen, ki so zamudila napad glavnih favoritov 55 kilometrov pred ciljem. V skupini z Bernalom, Davidom de la Cruzom in Felixom Großschartnerjem je bil na koncu sam prisiljen loviti skupinico favoritov, kateri sta se pridružila še dva kolesarja ekipe Bahrain Victorious ter navila peklenski tempo, medtem ko Lopez ni imel nobene pomoči s strani kakšnega od svojih moštvenih kolegov.

Lopezov zaostanek je tako rasel, obenem pa je Kolumbijec nezaustavljivo padal po navidezni lestvici skupnega seštevka. 30 kilometrov pred ciljem je tako zaostajal že 4 minute, nekaj časa je nato še vztrajal, nato pa 15 kilometrov pred ciljem preprosto odnehal.

Vodja ekipe Patxi Vila in ekipni kolega Imanol Erviti sta ga sicer prepričevala naj nadaljuje, toda 27-letnik je kmalu zlezel v ekipni avto ter neslavno zapustil dirko.

Kolumbijec je sicer nedavno podpisal novo dvoletno pogodbo z Movistarjem, kateremu se je iz Astane pridružil pred začetkom letošnjega leta. Za sabo je imel sezono polno vzponov in padcev, katero pa bo zagotovo najbolj zaznamovala sramotna poteza z letošnje Vuelte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice