Šport > Kolesarstvo
41554 ogledov

Obupani tekmec: "Roglič ima srečo, ker se bo dirka ..."

primož roglič Epa
Vodilnemu kolesarju na dirki po Španiji Primožu Rogliču se po dominantni predstavi v 17. etapi nasmiha tretja zaporedna zmaga na Vuelti.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je na prvi od dveh odločilnih etap letošnje Vuelte, ki bosta bržkone krojili končni vrstni red v skupni razvrstitvi, strl velikega rivala Egana Bernala (Ineos Grenadiers) ter ostale tekmece za 56. profesionalno zmago v karieri. Kisovčan je imel v cilju minuto in 35 sekund prednosti pred zasledovalci in ponovno oblekel rdečo majico vodilnega.

Primož Roglič Dokaz dominacije Šport To je počel Roglič, ko so ostali prihajali v cilj Primož Roglič Vuelta Šport Dober, boljši, Roglič! Razbil tekmece za rdečo majico

V skupnem seštevku ima Roglič 2:22 minute naskoka pred Špancem Enricom Masom in 3:11 minute pred Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom (oba Movistar). Četrti je Avstralec Jack Haig (Bahrain Victorious) z zaostankom 3:46. Francoz Guillaume Martin (Cofidis), ki je z druge zdrsnil na peto mesto (+4:16).

Vodilni po 16. etapi Odd Christian Eiking (Nor/Intermarche-Wanty-Gobert) ni mogel slediti tempu, za povrhu pa je še padel na spolzkem cestišču ter ciljno črto prepeljal šele kot 23. (+9:23). V skupnem seštevku je nazadoval na 11. mesto.

Primož Roglič V rdečem Šport Med etapo ga je skrbelo: Uf, daleč je do konca

Roglič je z dominantno predstavo pokopal upe konkurentov, ki ne verjamejo več, da se lahko vmešajo v boj za skupno zmago. O nepremagljivosti slovenskega asa je še pred odločilno 18. etapo spregovoril Haig (Bahrain Victorious), ki na četrtem mestu skupne razvrstitve zaostaja tri minute in 46 sekund.

"Če povem po pravici, Primoža Rogliča sploh ne gledam več," je priznal 27-letni Avstralec.

Primož Roglič Vuelta Tekmec Šport S temi besedami je Bernal po etapi označil Rogliča

 | Avtor: Epa Epa

Zaključek letošnje Vuelte bo pisan na kožo Slovencu, saj se bodo kolesarji pomerili v kronometru, kjer ima aktualni olimpijski prvak v vožnji na čas občutno prednost pred najbližjimi zasledovalci, kot sta drugi Enric Mas (Movistar) oziroma tretji Miguel Angel Lopez (Movistar).

"Roglič je že prej deloval nepremagljivo, kar se je znova pokazalo v 17. etapi. Za nameček ima še srečo, ker se bo dirka zaključila s kronometrom, v katerem je precej boljši od glavnih konkurentov. Čeprav nisem več pozoren nanj, moram paziti na druge, če želim obdržati svojo uvrstitev. Stopničke niso nedosegljive," je prepričan Haig.

Tudi Mas je po koncu 17. etape lahko le športno priznal poraz. "Roglič je dokazal, da je zelo močan. Lahko mu samo čestitamo. Lahko smo zadovoljni z našim rezultatom. Še vedno smo visoko, držimo drugo in tretje mesto v skupni razvrstitvi," je dejal Mas.

Primož Roglič Vuelta Zadnja ovira Šport Takšen pekel na kraljevski etapi čaka rdečega Rogliča Primož Roglič Vuelta Je tega treba? Šport Roglič razjezil Špance, kritike dežujejo: "Ne igraj se!"
- skupni vrstni red (17/21):
  1. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma)                      68:42:56
  2. Enric Mas (Špa/Movistar)                               + 2:22
  3. Miguel Angel Lopez (Kol/Movistar)                        3:11
  4. Jack Haig (Avs/Bahrain Victorious)                       3:46
  5. Guillaume Martin (Fra/Cofidis)                           4:16
  6. Egan Bernal (Kol/Ineos Grenadiers)                       4:29
  7. Adam Yates (VBr/Ineos Grenadiers)                        4:45
  8. Sepp Kuss (ZDA/Jumbo-Visma)                              5:04
  9. Felix Grossschartner (Avt/Bora-Hansgrohe)                6:54
 10. Gino Mäder (Švi/Bahrain Victorious)                      6:58
 11. Odd Christian Eiking (Nor/Intermarche-Wanty-Gobert)      7:59
...
 38. Jan Polanc (Slo/UAE Team Emirates)                    1:26:22
103. Jan Tratnik (Slo/Bahrain Victorious)                  3:01:23
116. Luka Mezgec (Slo/BikeExchange)                        3:10:50
...
Komentarjev 2
  • miha.z 08:52 03.september 2021.

    Roglič ima srečo ker je dober, haha, ni vse tako simpl, poleg izjemnega talenta je potrebno vložiti ogromno dela!

  • munja 19:42 02.september 2021.

    Bravo Primož, še naprej držimo pesti, da ti uspe še tretjič.