Šport > Kolesarstvo
32190 ogledov

To je počel Roglič, ko so ostali prihajali v cilj

Primož Roglič Epa
"Eden ali dva kroga?"

Primož Roglič je postal zmagovalec 17. etape, ki se je končala s slovitim vzponom na Lagos de Covadonga. V četrtek sledi še ena zelo naporna etapa, pred njo ima slovenski as v rdeči majici 2:22 prednosti pred najbližjim zasledovalcem Enricom Masom. Vsi ostali konkurenti zaostajajo vsaj tri minute in več.

Rogla je v etapi že na predzadnjem klancu sledil napadu Egana Bernala in kljub precejšnji oddaljenosti do cilja na spustu in ravnini skupaj s Kolumbijcem zadržal lepo prednost, dominantno pa vse skupaj zaključil na zadnjem vzponu. Na koncu je imel pred največjimi konkurenti minuto in 35 sekund prednosti.

Na socialnih omrežjih se je kmalu pojavil tudi dokaz o njegovi dominaciji. Medtem ko so se njegovi zasledovalci še borili v ciljnem sprintu, se je Roglič že spuščal s samega vrha klanca. Verjetno je bil prostor za podelitve nekoliko nižje na vzponu.

"Ko se je peljal mimo jih je vprašal, če gre za enega ali dva kroga," se je pošalil eden od uporabnikov twitterja. Če dodamo še eno šalo, očitno se je odločil od blizu navijati za moštvenega kolega Seppa Kussa. Temu je uspelo osvojiti drugo mesto in šest bonus sekund. S tem je Američan še nekoliko prikrajšal Rogličeve tekmece.

Primož Roglič Vuelta Šport Dober, boljši, Roglič! Razbil tekmece za rdečo majico
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice