Šport > Kolesarstvo
16021 ogledov

Bernal razkril, kaj bo naredil Rogliču

Epa
Veliki konkurent Primoža Rogliča namerava v odločilnem tednu dirke po Španiji iz sebe iztisniti vse atome moči.

Egan Bernal je pred zahtevnima gorskima etapama, ki bi lahko odločilno krojili končni razplet dirke po Španiji, napovedal napad na prvega favorita Primoža Rogliča.

Vuelta Šport Že danes bi lahko padla odločitev o zmagovalcu

Kolumbijec, že zmagovalec dirk po Franciji (2019) in Italiji (2021), na dosedanjih etapah še ni razkril vseh svojih adutov, saj je zgolj tempiral formo pred najtežjim delom dirke.

Štiriindvajsetletni zvezdnik Ineosa se je letošnje Vuelte lotil z izdelano strategijo, in sicer je v prvih dveh tednih nudil zgolj dostojen odpor favoriziranemu Rogliču, v zadnjem pa bo poskušal s pridom unovčiti privarčevane moči.

egan bernal | Avtor: Epa Epa
Trenutno je na sedmem mestu skupne razvrstitve s štirimi minutami in 21 sekundami zaostanka za vodilnim Norvežanom Oddom Christianom Eikingom oziroma slabima dvema minutama za Rogličem.

"Dan premora je bil zelo dobrodošel, to smo potrebovali, s torkovo etapo (16. po vrsti, op. a.) pa smo ponovno zagnali noge. Želim si napasti Rogliča. Ničesar nimam za izgubiti. Vseeno mi je, ali sem na koncu peti ali deseti, a potreboval bom dobre noge. Na Giru sem vseskozi napadal tudi kot vodeči kolesar, česar ne bi smel početi, a počutil sem se močnega in rad tako dirkam. Bomo videli, kako se bom počutil. Če bo moje počutje dobro, bom šel v akcijo. Imamo močno ekipo."

V prvi deseterici je poleg Bernala še en kolesar Ineosa, Adam Yates je trenutno na osmem mestu, tik za moštvenim kolegom, za katerim zaostaja za 13 sekund. "Yates se dobro drži, zelo je močan. Težava je v tem, da smo izgubli dva kolesarja. Pavel [Sivakov], Dylan [van Baarle] in [Salvatore] Puccio nama zelo dobro pomagajo, bomo videli, če bodo pri močeh tudi v 17. etapi," je dejal Bernal.

Primož Roglič Vuelta Je tega treba? Šport Roglič razjezil Špance, kritike dežujejo: "Ne igraj se!"
Komentarjev 2
  • matermila 04:45 03.september 2021.

    In danes je jasno,da ga gleda v tazadnjo.Računi brez krčmarja se redko izidejo.Bernal,bo treba še žgancev .

  • Alojz Kokot 16:34 01.september 2021.

    BERNAL SE BO USRAL V HLAČE-DAJMO ROGI