Šport > Kolesarstvo
37388 ogledov

S temi besedami je Bernal po etapi označil Rogliča

Primož Roglič Epa
Egan Bernal je odločno napadel v 17. etapi, sledil mu je slovenski šampion.

Pred 17. etapo so se še pojavljali dvomi o formi Primoža Rogliča na tokratni Vuelti, po njej le še redki verjamejo, da slovenski as ne bo še tretjič zapored osvojil naziva najboljšega na dirki po Španiji. Zasavec, ki mu gre na roko tudi dejstvo, da se bo tritedenska preizkušnja končala s 33,8 km dolgim kronometrom, kjer je na papirju močnejši od tekmecev,  ima pred 18. etapo 2:22 minute prednosti pred skupno drugim Enricom Masom. Temu sledijo Miguel Angel Lopez (3:11), Jack Haig (3:46), Guillaume Martin (4:16), Egan Bernal (4:29), Adam Yates (4:45) in Sepp Kuss (5:04).

V sredo je bil med njmi najbolj aktiven Bernal, ki je napadel na predzadnjem vzponu, nato pa skupaj z Rogličem dolgo bežal pred zasledovalci. Na zadnjem vzponu je Kolumbijec popustil, slovenski as se je odpeljal naprej, ostali tekmeci pa so Bernala ujeli tik pred ciljem.

Primož Roglič Dokaz dominacije Šport To je počel Roglič, ko so ostali prihajali v cilj Primož Roglič Vuelta Šport Dober, boljši, Roglič! Razbil tekmece za rdečo majico

"Imel sem dobre noge, zato sem moral poizkusiti in to je to. Etapa je bila primerna za takšen napad, poskusil sem, pri tem sem želel uživati in videti, kaj lahko naredim," je svojo odločitev za napad, ki se je zgodil dobrih 60 kilometrov od cilja, opisal letošnji zmagovalec Gira, ki je leta 2019 osvojil tudi Tour.

"Moram ga občudovati, bil je pogumen"

"Prevzel sem iniciativo, a nato je Primož opravil odlično delo. Vesel sem, da sem lahko sodeloval pri tej njegovi zmagi, saj je resnično kolesaril zelo pogumno. Moram ga občudovati, on bi lahko veliko izgubil, jaz pravzaprav ne, a je v begu začel sodelovati z mano, da bi videl, kaj se bo zgodilo," je Rogličevo vožnjo z izbranimi besedami opisal Bernal.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Temu se napad na koncu ni izšel, proti tekmecem ni pridobil nič. Vseeno Kolumbijec ne izključuje napadov tudi v naslednjih etapah: "Ta Vuelta zame ni bila lahka, a danes sem imel dobre noge. Bomo videli, kaj se bo zgodilo jutri, v ekipi (ineos Grenadiers; op.p.) imamo tudi Yatesa, ki je zelo močan. Naredili bomo vse, kar bomo še lahko."

Primož Roglič V rdečem Šport Med etapo ga je skrbelo: Uf, daleč je do konca

V četrtek bo na sporedu sicer še ena zahtevna etapa v gorah Asturije. Karavano čaka 162,6 km dolga preizkušnja od Salasa do povsem novega vzpona na Vuelti, Altu d'El Gamoniteira. Dolg je 14,6 km s povprečnim naklonom kar 9,8 odstotka.

"Gaimoniteiru je preprosto brutalen. Vseskozi je strmo od dna do cilja, vseh 15 kilometrov," je četrtkovo etapo že pred dnevi sicer ocenil športni direktor Jumbo-Visme Addy Engels. 

Že pred zadnjim klancem pa bosta na vrsti še dva zahtevna vzpona na Puertu de San Llaurienzu (9,9 km/8,6 %) in Altu de la Cobertoria (7,9 km/8,6 %). 

Komentarjev 1
  • matermila 07:35 02.september 2021.

    Čestitke,kapo dol ROGLA.Včeraj je še mene vse bolelo.

Sorodne novice