Šport > Kolesarstvo
6411 ogledov

Med etapo ga je skrbelo: Uf, daleč je do konca

Primož Roglič Epa
"Prednost ni nikoli dovolj velika," pravi Primož Roglič.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je novi vodilni na dirki po Španiji. V 17. etapi od Unquere do Lagos de Covadonge (185,8 km) je v boju za etapno zmago na zadnjem vzponu strl Kolumbijca Egana Bernala ter ostale tekmece in slavil 56. zmago v karieri. V cilj je 31-letni Kisovčan prišel 1:35 minute pred zasledovalci.

"V kolesarstvu je vedno veliko tveganja, vedno se lahko zgodi kaj nepredvidljivega. Danes je šlo vse v redu, užival sem v vožnji in to je tako zame kot za ekipo super lep dan," je dolgi beg z Bernalom po etap ocenil Roglič. Na dirki po Španiji je letos dobil že tretjo etapo, skupno pa že osmo na španskih pentljah.

Primož Roglič Dokaz dominacije Šport To je počel Roglič, ko so ostali prihajali v cilj

"Nisem si mislil nič, le peljal sem za njim. Konec koncev je to dirkanje in nisem veliko razmišljal. Kasneje sem več razmišljal in si vmes rekel, 'uf, daleč je še do konca'. Tudi za konec je bil pred nama še zahteven vzpon. Šlo je v redu, to je bil pravi šov, pravo dirkanje," je še razlagal Zasavec.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Organizatorji so ga vprašali tudi, če je letošnja Vuelta zanj najboljša, takšna v kateri najbolj prevladuje. "Menim, da je to res moja najboljša Vuelta. Vsekakor uživam v dirkanju, podpori navijačev, le vreme je malce skazilo podobo na tem lepem kraju," je še dodal v toplejša oblačila odeti Roglič.

Drugo mesto v etapi je iz skupine favoritov, ti so pred koncem ujeli Bernala, na koncu osvojil Američan Sepp Kuss, sicer Rogličev moštveni kolega in tako vzel šest bonifikacijskih sekund tekmecem v lovu na rdečo majico. Tretje mesto je danes pripadlo Kolumbijcu Miguelu Angelu Lopezu (Movistar).

V skupnem seštevku ima 31-letni Kisovčan zdaj 2:22 minute naskoka pred Špancem Enricom Masom in 3:11 minute pred Kolumbijcem Lopezom (oba Movistar). Četrti je Avstralec Jack Haig (Bahrain Victorious) z zaostankom 3:46. Francoz Guillaume Martin (Cofidis), pred današnjim dnem drugi v skupnem seštevku, je zdrsnil na peto mesto (+4:16).

V lovu na skupno zmago so tako vse karte v rokah slovenskega asa. "Saj veste, kako vedno rečem, prednost ni nikoli dovolj velika. Prednost je lepa in si jo zaslužimo. Ne glede na vse, je jutri pred nami kraljevska etapa. Bomo videli potem, ali je prednost dovolj velika," je še za konec pristavil Roglič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice