Šport > Kolesarstvo
19792 ogledov

Roglič tudi s črnim humorjem pred zadnjima dnevoma

Primož Roglič Epa
Slovenski as še ni povsem prepričan v skupno zmago.

Primoža Rogliča od tretje zaporedne zmage na Vuelti ločita le še dve etapi in le še velika senzacija bi lahko Slovencu preprečila novo zmagoslavje na dirki po Španiji. Pred predzadnjo etapo ima slovenski šampion pred najbližjim zasledovalcem Enricom Masom natanko dve minuti in pol naskoka, v nedeljo pa bo na sporedu še skoraj 34 kilometrov dolg kronometer, v vožnji na čas pa olimpijski prvak v tej disciplin seveda velja tudi za favorita za etapno zmago. Njegovi največji konkurenti doslej na kronometrih niso dosegali niti približno podobnih rezultatov kot Zasavec.

A Roglič še ne želi sprejeti vloge dokončnega zmagovalca. Pred sobotno gorsko etapo v Galiciji, ki vsebuje pet kategoriziranih vzponov (enega prve, tri druge in enega tretje kategorije), še pred njmi pa bodo kolesarj morali prevozti še nekaj klancev, Kisovčan ostaja previden.

Z nekoliko črnim humorjem je tako dejal, da 'iz lastnih izkušenj ve, da se lahko na zadnjem kronometru zgodi še marsikaj'. Roglič je tako spomnil na predzadnji dan Toura leta 2020, ko ga je na gorskem kronometru na Planche des Belle Filles premagal Tadej Pogačar in mu ob zadnji možni priložnosti odvzel rumeno majico.

"Danes je bila na papirju na sporedu tranzicijska etapa, a je bilo vseeno zelo težko. Ni bilo lahko od začetka do konca, saj se je vseskozi lovilo ubežnike. Moram se dobro pripraviti na jutri in upam, da se bo vse dobro izteklo," je po petkovi 20. etapi zbranim medijem razlagal nosilec rdeče majice.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Novinarske obveznosti med dirko zanj sicer tokrat niso ble tako naporne, saj je teden dni rdečo majico presenetljvo nosil Norvežan Odd Christian Eiking. Tako se je slovenski as lahko izognil medijskim obveznostim, ki po etapah čakajo vodilnega v skupni razvrstitvi. "To je zagotovo pomagalo, saj je drugače potrebno dan za dnevom opraviti še marsikatero dodatno reč in to zahteva nekaj truda. Gre za tritedensko dirko in vsaka malenkost lahko na koncu šteje. Upam, da bom imel zdaj dovolj energije za uspešen zaključek."

Pred zadnjima dnevoma je nato še enkrat poudaril: "V soboto bo še zahteven dan, po lastnih izkušnjah pa vem, da se lahko veliko zgodi tudi na kronometru. Pred nami je še nekaj dela."

Komentarjev 1
  • Ender3 17:38 04.september 2021.

    Kakorkoli, Rogla je primerek in fenomen človekove zmogljivosti, vstrajnosti in motivacije. Globok priklon, Primož 👏👏✌✌✌

Sorodne novice