Šport > Kolesarstvo
29960 ogledov

Roglič olajšano: "Vesel sem, da je tega konec"

primož roglič Epa
Slovenski kolesar si je s še eno odlično predstavo tlakoval pot k tretji zaporedni lovoriki na Vuelti.

Primož Roglič je strnil vtise po kraljevski etapi, v kateri si je, če ne bo prišlo do kakšnih nepredvidenih zapletov, tako rekoč že zagotovil tretjo zaporedno zmago na prestižni dirki Španiji.

Slovenec je v dobrih 162 kilometrov dolgi etapi od Salasa do Alto d'El Gamoniteira oddal nekaj sekund v primerjavi z zmagovalcem Miguelom Angelom Lopezom, a obenem povečal prednost pred najbližjim zasledovalcem Enricom Masom.

"Zdela se je kot kraljevska etapa. Bilo je težko. Občutilo se je, kot se je moralo. To je bil res super zahteven dan, zame še posebej po včerajšnjem naporu. Vesel sem, da sem imel še kaj v nogah in se lahko povzpel na to goro," je za organizatorje Vuelte po etapi dejal 31-letni Zasavec.

 | Avtor: Epa Epa

Visok ritem sta narekovali moštvi Bahrain Victorious in Movistar, da bi s tem zaščitili vodilna mesta v skupni razvrstitvi. Tega dejstva se je razveselil tudi Roglič, saj ekipi ni bilo treba nadzorovati poteka etape.

"Seveda je bilo dobro, saj smo bili nekako brez obveznosti. Po mojem mnenju bi lahko šli bolj počasi," je v smehu pripomnil Roglič. "Držali so res visok ritem, zato je bil to za vse nas zahteven dan od začetka do konca," je dodal.

roglič Na pragu raja Šport Roglič obračunal z Masom in Bernalom, Lopez je bil nedosegljiv

Kisovčan ni tajil, da sta mu zadnji dve preizkušnji pustili tudi določene posledice. "Vesel sem, da je konec visokih gora. Vsi že čutimo napore zadnjih dveh etap in tudi prvih dveh tednov. Menim, da je vseeno pred nami še nekaj zahtevnih etap. Upam, da bomo dali vse od sebe in končali posel," je po uspešno opravljeni nalogi olajšano dejal Roglič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.