Šport > Kolesarstvo
1362 ogledov

Mohorič že drugi v skupnem seštevku ene najprestižnejših dirk sezone

Sonny Colbrelli Profimedia
Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) si je s solo napadom v Ardenih privozil majico vodilnega na Dirki po Beneluksu, kjer se je na drugo mesto v skupnem seštevku prebil njegov moštveni kolega, Slovenec Matej Mohorič.

Italijanski državni prvak Sonny Colbrelli je veliki junak 6. etape prestižne enotedenske dirke najvišjega nivoja, Dirke po Beneluksu. Izkušenemu kolesarju ekipe Bahrain Victorious je na 207,6 kilometrov dolgi etapi od Ottignies-Louvain-la-Neuva do Houffaliza uspelo samostojno prečkati ciljno črto z 42 sekundami prednosti pred skupino sedmih kolesarjev, izmed katerih je sprint za drugo mesto dobil Slovenec Matej Mohorič (Bahrain Victorious) pred Jasperjem Stuyvenom (Trek Segafredo).

Oba kolesarja ekipe Bahrain Victorious sta tako zasedla tudi sam vrh skupnega seštevka, kjer ima Italijan eno etapo pred koncem dirke 51 sekund prednosti pred Mohoričem, medtem ko tretje mesto zaseda Victor Campenaerts (Team Qhubeka NextHash) s 53 sekundami zaostanka. Vsi ostali favoriti zaostajajo že več kot minuto.

Etapo sta sicer v samem začetku najbolj zaznamovala Jonas Rickaert in Geraint Thomas, ki sta se uspela prebiti v ospredje po 10 kilometrih številnih napadov. Privozila sta si 7 minut prednosti, preden je glavnina vzela stvari v svoje roke. Njuna prednost se je tako začela topiti, Rickaert pa je popustil dobrih 60 kilometrov pred ciljem, medtem ko je bil nekdanji zmagovalec Dirke po Franciji ujet šele po silovitem napadu Mohoriča, Colbrellija in Marca Hirschija.

Trojica si je pred zasledovalci privozila minuto prednosti, preden je Colbrelli pustil svoja sopotnika za saba (Mohorič niti ni želel pokriti napada svojega moštvenega kolega), dvojici zasledovalcev pa so se v ospredju pridružili še Tom Dumoulin, Campenaerts, Stuyven, Tim Wellens in Tiesj Benoot.

Colbrellijeva prednost se je sicer začela topiti, a je na koncu vendarle zadržal 42 sekund prednosti pred zasledovalci, medtem ko je uspeh ekipe Bahrain Victorious z drugim mestom dopolnil naš Mohorič, ki je bil najmočenjši iz zasledovalne skupine in bo v nedeljo lovil visoko uvrstitev v skupnem seštevku. To dirko je sicer pod nekdanjim imenom BinckBank Tour dobil leta 2018.

V nedeljo bo na vrsti zahtevna zadnja etapa od Namurja do Geraardsbergna (181,8 km). Vsebuje tako krajše vzpone kot odseke z granitnimi kockami, kar bo še popestrilo dogajanje na sedemdnevni dirki svetovne serije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice