Šport > Kolesarstvo
73025 ogledov

Roglo vprašali o sramotni potezi velikega rivala, Primož z najboljšim odgovorom

Primož Roglič Epa
Na tiskovni konferenci v cilju so Primoža pričakala tudi vprašanja o eni najbolj nešportnih potez na dirki.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je tik pred tretjo zaporedno zmago na dirki po Španiji. Po drugem mestu v 20. etapi od Sanxenxa do Mos. Castro de Hervilla (202,2 km) ima zdaj 2:38 minute prednosti pred najbližjimi zasledovalci. V nedeljo ga čaka le še 33,8 km dolga vožnja na čas.

Kot nosilca rdeče majice pa so ga tokrat kljub odličnemu drugemu mestu ter še povečanju prednosti v skupnem seštevku pričakala nekatera precej neprijetna vprašanja. Nosilec rdeče majice se mora namreč po koncu vsake etape še lep čas zadržati v ciljnem prostoru, kjer ga čakajo številne medijske obveznosti, medtem ko se lahko drugi kolesarji že napotijo na počitek.

In prav močno dvomimo, da se je po dvajsetih napornih etapah izmučenemo Rogliču dalo odgovarjati na vprašanje, če se je v zaključnem obračunu za zmago preveč obremenjeval s svojimi rivali iz skupnega seštevka ter na ta način zapravil priložnost za novo zmago, katera je tako nepričakovano pripadla mlademu ubežniku Clémentu Champoussinu, katerega so vmes že ujeli, a so mu v zadnjih kilometrih dovolili odločilni napad.

Vuelta Vuelta Šport Francoz šokiral Rogliča in favorite, premešan vrstni red v skupnem seštevku

Primož, ki je na dirki tako ali tako že dosegel tri etapne zmage in je tik pred glavnim ciljem - skupno zmago, je tako na vprašanje, če bi se moral prej podati za mladim Francozom, odgovoril vprašanju primerno: "To so zgolj čeji, vseeno sem zadovoljen z uvrstitvijo in kako je etapa potekala. Ne bi si mogel želeti več. Mogoče sem res v zadnjem delu vzpona bolj pazil na Yatesa in Masa, ampak okoli je bilo še več dobrih kolesarjev in moraš biti super močan, da napadeš in ostaneš pred vsemi."

Etapa se je sicer dokončno prelomila 55 kilometrov pred ciljem, ko je Primož v družbi Enrica Masa, Jacka Haiga in Gina Mäderja uspel slediti napadu Adama Yatesa, medtem ko so taki šampioni, kot so Egan Bernal, Miguel Angel Lopez, David de la Cruz ter Felix Gro§schartner ta napad zamudili, njihov zaostanek pa se je začel sunkovito povečevati, medtem ko so sami drseli navzdol po lestvici skupne razvrstitve.

"Bolj ali manj smo imeli vse pod nadzorom. V prvi polovici etape je bil ritem res prijeten. Ampak kot pričakovano, je to pač zadnja gorska etapa in fantje so se želeli pokazati. Moštvo Ineos Grenadiers je narekovalo močan ritem, dirka pa je nato eksplodirala," je spomin na odločilni trenutek etape okoli 55 km pred ciljem za organizatorje dirke obudil vodilni na Vuelti.

Vuelta | Avtor: Epa Epa

Medtem ko bi se Roglič in preostali favoriti iz njegove skupine skoraj udarili za zmago, a so se na koncu morali zadovoljiti z bojem za drugo mesto, je Bernalova skupina prikolesarila v cilj s skoraj 7-minutnim zaostankom.

A Bernal, ki je tako izgubil vse možnosti za odlično skupno uvrstitev ter je tudi zapravil belo majico v razvrstitvi za najboljšega mladega kolesarja proti Mäderju, sploh ni bil tragični junak dneva, ampak si je ta naziv zagotovo prislužil Miguel Angel Lopez.

Kolesar, ki je izmed vseh Rogličevih rivalov v zadnjih dneh deloval še najbolj sveže in je celo dobil kraljevsko etapo letošnje Vuelte, obenem pa je s tretjim mestom v skupnem seštevku celo držal v svojih rokah stopničke, je namreč prav tako zamudil odločilni napad. A za razliko od vseh ostalih kolesarjev, ki so sobotni neuspeh športno sprejeli ter dostojanstveno prikolesarili do cilja, se je Kolumbijec odločil za povsem drugačno potezo.

Miguel Angel Lopez Sramotno Šport Rogličev veliki nasprotnik sredi etape protestno odstopil z dirke

Ves besen nad svojo ekipo, katera naj bi ga po njegovem mnenju pustila na cedilu (Mas, ki je drugi v skupnem seštevku, je za razliko od Lopeza namreč uspešno sledil omenjenemu napadu), je tako sredi etape protestno stopil s kolesa ter odstopil. Vodja ekipe in moštveni kolegi so ga sicer nagovarjali k nadaljevanju dirke, toda Lopez je uprizoril ob cesti pravo predstavo, ko je besnel nad svojimi delodajalci, na koncu pa se je usedel v moštveni avtomobil ter zapustil dirko.

Ker je Lopez veljal za enega najtežjih Primoževih nasprotnikov, je tako Rogliča za konec pričakalo še nehvaležno vprašanje, kaj si misli o kontroverzni potezi Movistarjevega kolesarja, ki bo pustila velik madež na njegovi športni karieri, na katerega je Primož odgovoril v maniri pravega šampiona, saj se namreč ni želel vmešavati v delovanje drugih ekip ter početje drugih kolesarjev.

"Dogajanje v njihovi ekipi ni moja težava in ne želim govoriti o tem," je Roglič, ki je tako povsem osredotočen zgolj na poslednji kronometer, ki bi mu moral prinesti še tretjo zaporedno skupno zmago, in se ne obremenjuje z drugimi ekipami, zaključil pogovor o enem najbolj kontroverznih dogodkov letošnje Vuelte. Pravi šampionski odgovor velikega šampiona.

Komentarjev 5
  • zdravko3 08:20 06.september 2021.

    ČESTITKE OB SKUPNI ZMAGI. ROGLA NAJJAČI SI!!!!! 👋👋👍💪💪

  • matermila 05:39 06.september 2021.

    Pameten odgovor na kretensko vprašanje.Res je mojster.

  • supreme 07:55 05.september 2021.

    Vsak normaln clovek bi dal enak komentar....samo ta vas kretenski portal dela iz tega vsega neko brezvezno senzacijo

Sorodne novice