Šport > Kolesarstvo
31012 ogledov

Kar je Roglič storil mlajšemu kolegu, je res edinstveno

Primož Roglič Vuelta Epa
Za Primoža Rogliča je ekipa vedno na prvem mestu.

Čeprav je v nizozemski ekipi Jumbo-Visma praktično vse podrejeno Primožu Rogliču, pa je odnos trikratnega zmagovalca Vuelte (2019, 2020, 2021) do zvestih pomagačev vse prej kot vzvišen ali pokroviteljski.

Kisovčan se namreč zelo dobro znajde v vlogi mentorja mlajšim kolesarjem, katerim je vselej pripravljen priskočiti na pomoč z nasveti ali spodbudnimi besedami.

Jonas Vingegaard in Tadej Pogačar Meteorski vzpon Šport Neverjetna zgodba Toura: iz ribje tovarne na stopničke Dirke po Franciji!

Merijn Zeeman | Avtor: Profimedia Profimedia
Za marsikaterega privženca kolesarstva je bilo drugo mesto Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma) na letošnji dirki po Franciji veliko presenečenje, toda ne za Rogliča.

Kot razkriva športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman, je bil prav Primož tisti, ki je 24-letniku vlil veliko mero samozaupanja. 

"Primož ni samo odličen športnik, temveč tudi zelo dober človek. Nikoli se ne postavi pred ekipo. Rad se šali, a zna biti zelo resen, ko je to potrebno. Vse od dirke po Baskiji se je Jonasa Vingegaarda trudil prepričati, da lahko osvoji Tour. Medtem ko je sam stremel k temu, da bi v Franciji oblekel rumeno majico, je še naprej bodril mladega Danca," je povedal Zeeman.

Jonas Vingegaard | Avtor: Epa Epa
Vingegaard, ki je na Touru zaostal samo za Tadejem Pogačarjem, se je na zmagovalni oder povzpel že v svojem drugem nastopu na tritedenski dirki, potem ko je bil na lanski Vuelti (46. mesto) eden najzaslužnejših za Rogličevo drugo zaporedno slavje.

Slovenec je zelo hitro prepoznal Dančeve kvalitete, zato ga je poskušal spodbuditi k čim boljšemu rezultatu v Franciji, kar je zanimivo, glede na to, da si je Roglič pred francosko pentljo privoščil dvomesečni tekmovalni premor in vse napore vložil v zmago na Touru. Pretirana samozavest moštvenega kolega bi mu v tem pogledu lahko predstavljala veliko nadlogo, a se nesebični Roglič za to ni zmenil.

"Premagali bomo tudi Pogačarja"

Zeeman je v nadaljevanju Slovenca pohvalil tudi po športni plati. "Je pravi športnik. Zanimajo ga samo največje lovorike. Tri zmage na Vuelti so fantastičen dosežek, a glavni cilj ostaja Tour de France. Verjamem, da nam bo nekoč uspelo. Tudi proti Tadeju Pogačarju," je prepričan Nizozemec.

roglič pogačar | Avtor: Epa Epa

Roglič pri 31 letih ne sodi med najmlajše kolesarje na svetu, vendar Zeeman verjame, da še ni izpolnil vsega potenciala. "Resda je star 31 let, a učni proces je pri njem še vedno v teku. Še vedno se uči in poskuša ta šport razumeti do potankosti. Postaja vse boljši in boljši. To je dobra novica za nas."

"V tem trenutku precej izstopajo Rogilč, Egan Bernal in Pogačar. Tudi če eden od njih odpade, je še kar nekaj drugih kandidatov. Takšno je stanje danes, morda se bo v prihodnjih letih spremenilo. Prihajata João Almeida in Jonas Vingegaard. Kmalu se jim bo pridružil še Remco Evenepoel," je sklenil Zeeman.

Komentarjev 2
  • miro8 06:57 08.september 2021.

    Avtor Ž.J., reče se "kaj je zanj storil" in ne "kaj mu je storil", da je v skladu z vsebino. Ker pa vi na pol izobraženi pisuni neprestano iščete načine za senzacionalizem, se pa poslužujete tudi takih primitivnih potez. Edino ...prikaži večno opravičilo bi bilo, če morda slovenščina ni vaš materni jezik in je pač ne znate dovolj dobro. Samo potem pa se ne imejte za novinarja.

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 15:40 07.september 2021.

    S sladkimi besedami predvsem navija za svoje rojake. Bomo videli kdo bo prišel in kdo uspel in ostal. Gledam Eurosport in njihove grenko sentimentalne komentarje o angleških tekmovalcih.

Sorodne novice