Šport > Kolesarstvo
19971 ogledov

Rogličevega zvezdniškega kolega zbil avto, danes operacija

Tom Dumoulin Profimedia
Predčasen konec sezone za kolesarskega zvezdnika.

Tom Dumoulin, moštveni kolega Primoža Rogliča, je že končal sezono zaradi prometne nesreče, ki jo je v četrtek utrpel med treningom. Olimpijskega podprvaka z vožnje na čas, zaostal je prav za Rogličem, je zbil avtomobil. Nizozemec ima zlomljeno desno zapestje in bo danes operiran.

"To je veliko razočaranje, saj sem čutil, da ponovno postajam res dober. Moja sezona je končana. Tudi na današnjem treningu sem bil zelo močan, bil sem samozavesten, da je pred mano zelo dober mesec," je po nesreči dejal nekdanji zmagovalec dirke po Italiji. Srebrni iz Ria 2016 in Tokia 2020 jo je skupil v Ardenih med ogledom in pripravo na dirko, ki nosi njegovo ime. Tour de Dumoulin na začetku oktobra bo zdaj minil brez njega.

Dumoulin je imel visoke cilje tudi za prihajajoče svetovno prvenstvo v Belgiji in enodnevno klasiko po Lombardiji. "Res sem se veselil teh dirk. Gre za dirke, ki mi zelo ustrezajo," je še dejal 30-letni nizozemski kolesar.

Ta je doslej na svetovnh prvenstvih že zbral pet kolajn, zlat, srebrn in bronast je bil na posamičnih kronometrih, zlato in srebro pa je dobil tudi po moštvenih vožnjah na čas. Leta 2017 je osvojl Giro kot član ekipe Sunweb, gre za zdajšnji Team DSM, pred sezono 2020 pa je z velikimi pričakovanji okrepil Jumbo-Vismo.

Čeprav je Tour začenjal kot sokapetan Primoža Rogliča, je kasneje sprejel vlogo njegovega pomočnika in s Slovencem zgradil dobro sodelovanje. V tem letu je za nekaj časa prekinil kariero zaradi pomanjkanja motivacije, a se vrnil pred olimpijskimi igrami v Tokiu in tam osvojl še svojo drugo olimpijsko srebro.

Tom Dumoulin | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice