Šport > Kolesarstvo
3612 ogledov

Bo Roglič ostal brez sijajnega pomagača?

tom dumoulin primož roglič Epa
Po poročanju L'Equipe je Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) blizu prestopu k avstraslski ekipi Team BikeExchange.

Tom Dumoulin, moštveni kolega Primoža Rogliča, naj bi po navedbah francoskega športnega časopisa ob koncu sezone prekinil pogodbo z Jumbo-Vismo in v letu 2022 tekmoval za Team BikeExchange.

Nekdanji zmagovalec dirke po Italiji (2017), ki se je na začetku leta začasno poslovil od kolesarstva, ima sicer pogodbo z aktualnim delodajalcem sklenjeno do konca prihodnje sezone. 

Po navedbah L'Equipe je prestop Dumoulina tesno povezan s prihodom tajvanskega proizvajalca koles Giant, ki bo prihodnje leto postal uradni opremljevalec moštva Team BikeExchange.

Giant, s katerim je nizozemski as sodeloval še kot član Sunweba, si želi Dumoulina videti na mestu vodje ekipe.

"Govoric ne komentiramo"

Kolesarjev menedžment je v odzivu za spletno Wielerflits.nl zatrdil, da o navedbah francoskega časnika ne vedo ničesar, medtem ko so iz Jumbo-Visme skopo odgovorili, da "govoric ne komentirajo". BikeExchange se na poizvedbe ni odzval.

Po poročanju Cyclingnews.com je prestop Dumoulina ob koncu letošnje sezone malo verjeten, obstaja pa velika možnost, da se bo Team BikeExchange pridružil leta 2023 po izteku pogodbe z Jumbo-Vismo.

tom dumoulin primož roglič Sijajna novica Šport Roglič bo lahko spet računal na njegovo pomoč

Dumoulin se je po štirih mesecih premora uspešno vrnil v svet profesionalnega kolesarstva in za uvod dosegel peto mesto na dirki po Švici. Kmalu zatem je na OI v Tokiu ubranil naslov olimpijskega podprvaka v kronometru. V boju za zlato ga je premagal Roglič.

Sezona se je za Nizozemca končala predčasno, potem ko ga je med trenigom zbil avtomobil.

Tom Dumoulin Udarec za ekipo Šport Rogličevega zvezdniškega kolega zbil avto, danes operacija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.