Šport > Kolesarstvo
45246 ogledov

Roglič glavni junak ene najbolj legendarnih športnih izjav vseh časov

Primož Roglič Profimedia
Izjavo Gary Linekerja se lahko prenese tudi v svet kolesarstva.

Le kdo ne pozna slovite izjave nekdaj izjemenga napadalca angleške reprezentance Garyja Linekerja? Slednji je namreč branil barve Treh levov ravno v času, ko Anglija nikakor ni mogla premagati močne nemške reprezentance, tako da je po enem izmed mnogih porazov izjavil:

"Nogomet je preprosta igra. 22 mož se 90 minut preganja za žogo, na koncu pa vedno zmagajo Nemci."

Gary Lineker | Avtor: Epa Epa

Njegova izjava sicer v nogometnih krogih zadnja leta ne drži, a so si pri angleškem Eurosportu dovolili, da jo nekoliko predrugačijo in uporabijo za drug šport... kolesarstvo.

Ko je slovenski šampion Primož Roglič v vsega nekaj dneh dobil še drugo izmed slovitih dveh italijanskih klasik, so namreč pri Eurosportu nekoliko posodobili Linekerjevo izjavo.

"Kolesarstvo je preprost šport. Približno 150 kolesarjev se preganja na približno 200 kilometrov dolgi progi in na koncu vedno zmaga Primož Roglič!"

Eurosport

Tako kot je bila nekoliko preveč posplošena izjava, da v nogometu vedno zmagajo Nemci, so tudi z izjavo, da vedno zmaga Primož Roglič, nekoliko pretiravali, a vseeno niso bili daleč od resnice.

Slednji se je namreč letos lotil dirke Pariz-Nica in bil najboljši kolesar dirke (zmagal je na treh etapah) ter bi jo tudi dobil, če ne bi bilo padcev v poslednji etapi ter nešportnega napada ekipe Bora-Hansgrohe, nato je dobil Dirko pa Baskiji, kjer je slavil tudi na eni etapi, na dirki Amstel Gold je bil 69., na Valonski puščici 2. ter dirki Liege-Bastogne-Liege 13.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Sledil je nesrečni odstop z Dirke po Franciji, kateremu je nato sledila prav neverjetna vrnitev. Bil je 28. na cestni dirki na Olimpijskih igrah, preden je dobil olimpijski kronometer ter nato Dirko po Španiji, kjer je dobil še štiri etape, medtem ko je sezono zaključil z 48. mestom na Svetovnem prvenstvu ter zmagama na Dirki po Emilii ter dirki Milano-Torino, med največjimi favoriti pa je tudi na svoji poslednji dirki sezone, Dirki po Lombardiji.

Roglič je tako dobil kar pet izmed enajstih dirk, katere je letos zaključil, tako da se resnično zdi izjava, da na koncu vedno zmaga Primož Roglič, kar primerna. Nihče na svetu se namreč ne more pohvaliti s takšnim izkupičkom.

 

Komentarjev 2
  • jjjaaannneeezzz 10:09 10.oktober 2021.

    Bolje bi bilo, da piše, da vedno zmaga Slovenec.

  • bozo666 20:59 09.oktober 2021.

    matr k bo padu na dopingu....

Sorodne novice